Dealer – Billionaire Boys Club

Facebookrssmail

Hoe het Amerikaanse trio Dealer aan een platencontract geraakt is, zal voor altijd een vraagteken blijven. De heavy (noise)rock die de heren uit hun speakers spuwen, slaagt er geen enkel moment in om maar een enkele seconde uit de eentonigheid te geraken. Na de opener ‘AM Gold’ besef je al dat de heren garant staan voor een portie rommelige heavy rock met een zanger die een eentonige zaagstem heeft waar je de kriebels van krijgt.

Af en toe zitten er wel goede ideetjes in de songs maar al vlug hervalt de muziek steeds in een pot oorverdovende herrie waar je kop nog staart aan krijgt. Ik vraag me nog steeds af hoe ik er in geslaagd ben om ‘Billionaire Boys Club’ tot het eind uit te zitten. Gelukkig was er één constante aan de tien songs op dit album; er kwam telkens een eind aan.

Waarschijnlijk zullen er wel een aantal mensen zijn die dit leuk vinden en ik kan me inbeelden dat het er live bij deze drie stevig aan toe zal gaan maar om deze troep tien songs lang te moeten aanhoren is voor mij toch iets van het goede te veel. Volgende keer laten we deze kelk aan ons voorbijgaan.

(50/100, Wicked World Records)

1. AM Gold 04:16
2. Odious Charm
3. Slur
4. Total Horse
5. She’s As Beautiful As A Foot
6. Stone Freak
7. Fester
8. Solar Dominion
9. In The Flesh
10. Cake Walk

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ