Belphegor – Totenritual

Facebookrssmail

Het Oostenrijkse Belphegor heeft sinds haar ontstaan in 1992 tien albums uitgebracht. Het laatst hoorden we van Hel “Helmuth” Lehner en zijn bandleden in 2014 met het album ‘Conjuring the Dead’. Frontman en enig origineel bandlid Helmuth wordt anno 2017 bijgestaan door bassist Serpenth (sinds 2006) en sinds vorig jaar door drummer Simon “BloodHammer” Schilling. op 15 september kwam de elfde langspeler uit en deze luistert naar de naam ‘Totenritual’.

Het album opent met het nummer ‘Baphomet’ en dit nummer geeft aardig weer wat we van deze nieuwe plaat kunnen verwachten. Een sterk up-tempo nummer met een enigszins catchy refrein waarin nieuwbakken drummer  Simon “BloodHammer” Schilling er flink oplos blast. Opvallend is dat op dit schijfje de drums een stuk natuurlijker klinken dan op de voorganger. Belphegor dendert voort met ‘The Devil’s Son’ en weer zijn het de refreinen, in het verder snelle nummer, die opvallend zijn.  Melodieus gitaarwerk sterke drums en breaks maken het nummer tot een vermakelijk nummer.

Sterke nummers zijn ‘Apophis – Black Dragon’, een bombastisch nummer met sterke en melodieuze gitaarriffs en meerstemmige vocalen en het nummer ‘Spell of Reflection’ dat opvalt door het zware en trage middenstuk met sterke dreigende vocalen. het titelnummer ‘Totenritual’ is de officieel afsluiter, een kort nummer dat opvalt door de smerige vocalen van herr Helmuth. Tot besluit worden we op de CD Digipak versie getrakteerd op twee live nummers, ‘Stigma Diabolicum’ van het in 2008 verschenen ‘Bondage Goat Zombie’ en het lekker beukende ‘Gasmask Terror’ van ‘Conjuring the Dead’

‘Totenritual’ is weer een sterk staaltje black / death metal geworden. Opvallend zijn toch wel de drums. die vergeleken met het vorige album veel beter uit de verf komen. ‘Totenritual’ is een “moetje” voor de Belphegor fan.

(82/100, Nuclear Blast Records)

Tracklist:
1. Baphomet 04:47
2. The Devil’s Son 04:20
3. Swinefever – Regent of Pigs 04:50
4. Apophis – Black Dragon 06:12
5. Totenkult – Exegesis of Deterioration 05:43
6. Totenbeschwörer 02:15 instrumental
7. Spell of Reflection 05:21
8. Embracing a Star 05:34
9. Totenritual 02:46
10. Stigma Diabolicum (live) 05:21
11. Gasmask Terror (live) 04:25

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ