Magick Touch – Blades, Chains, Whips & Fire

Facebookrssmail

Het Noorse Magick Touch bestaat maar uit drie bandleden, maar dat is aan het geluid dat de band neerzet niet te horen. Het powertrio speelt hardrock waar invloeden van Deep Purple, Guns N’ Roses en Thin Lizzy in te herkennen zijn, en het album ‘Blades, Chains, Whips & Fire’ dat op 5 januari uitkwam staat er vol mee.

Het snelle ‘Under the Gun’ is een goed openingsnummer en tegelijkertijd een duidelijke toonzetter voor de rest van het album. De pakkende riffjes en de aanstekelijkheid van het eerste nummer komen in de volgende paar nummers echter niet direct weer terug, en het eerstvolgende nummer dat er weer een beetje uitspringt is het wat afwijkende ‘Polonium Blues’. Door de zware gitaarklanken, het tragere tempo en het verrassende ritme onderscheidt het zich van de andere nummers op het album, die allemaal misschien iets te veel op elkaar gaan lijken. Het volgende nummer, ‘Siren Song’, heeft net als ‘Polonium Blues’ een uniekere klank, waar vooral de gitaarpartij weer wat sterker naar voren komt en het geheel naar een wat hoger niveau tilt. ‘Electrick Sorcery’ is een wat melodieuzer nummer dat daardoor minder stijfjes overkomt dan andere nummers op het album, met meer ruimte voor instrumentele virtuositeit. In het laatste nummer, ‘Blades, Chains, Whips & Fire’, komt voor het eerst de zang echt een beetje los, wat het nummer tot een positieve en verrassende afsluiter maakt.

‘Blades, Chains, Whips & Fire’ is duidelijk een album van een niet al te ervaren band die misschien nog wat zoekende is naar een eigen geluid, maar dat wel een prima start vormt van een (internationale) carrière. Het album, dat misschien net wat te eentonig en standaard is om echt opmerkelijk te zijn, kent wel degelijk enkele hoogtepunten. De hardrock die Magick Touch nu produceert is nog niet heel erg onderscheidend, en de nummers zijn misschien niet allemaal even origineel – het geluid van de band is echter wel stevig en kwalitatief sterk. De betere nummers op het album kunnen zorgen voor een goede toekomst voor de Noorse band, die nog de ruimte heeft om zich door te ontwikkelen en met ‘Blades, Chains, Whips & Fire’ een goede eerste kennismaking met het hardrockwereldje heeft gemaakt.

(70/100, Edged Circle Productions)

Tracklist:
01. Under The Gun
02. The Great Escape
03. Midnite Sadusa
04. Believe In Magick
05. Polonium Blues
06. Siren Song
07. Lost With All Hands
08. After The Fire
09. Electrick Sorcery
10. Blades, Chains, Whips & Fire

Lees meer op: http://ragherrie.com/cd-recensie/2018/magick-touch-blades-chains-whips-fire/

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ