Alter Bridge voor exclusieve show naar 013

Facebookrssmail

De populaire Amerikaanse rockband Alter Bridge keert op dinsdag 6 juni terug naar 013 Poppodium, voor de eerste show in Tilburg sinds 2008. De band, die herrees uit de as van Creed, bracht eind 2016 het vijfde album uit: ‘The Last Hero’. Tickets voor deze exclusieve Nederlandse show kosten € 45 (excl. servicekosten) en gaan vanaf donderdag 9 februari om 10:00 uur in de voorverkoop.

Het is bij Alter Bridge eigenlijk niet meer nodig om te vermelden dat ze voortgekomen zijn uit Creed. De groep uit Orlando, Florida maakt immers al 13 jaar onversneden heavy rock, met riffs die met één been in de metal staan. Maar belangrijker nog: met het in 2016 verschenen vijfde album ‘The Last Hero’ is Alter Bridge qua aantal platen haar voorganger al voorbij.

Alter Bridge is bepaald niet de enige alternative (hard)rock band op deze planeet, maar ze zijn zonder twijfel de meest populaire. Dat komt vooral door het hoge niveau waarop Alter Bridge musiceert. Gitarist Mark Tremonti spuwt de ene na de andere messcherpe riff uit zijn gitaar en wordt zelfs genoemd als één van de beste gitaristen van zijn generatie. En zanger Myles Kennedy heeft een heerlijk rauwe, soulvolle stem die perfect past bij het epische karakter van de muziek. Maar vergeet ook de loeistrakke ritmesectie met Brian Marshall (drums) en Scott Phillips (bas) niet.

Na vier geweldige platen, komen de Amerikanen op het laatste werk ‘The Last Hero’ opvallend politiek uit de hoek. Op opener en single ‘Show Me A Leader’ spreekt Kennedy zich uit tegen de harde woorden die er vielen in de Amerikaanse presidentscampagne (“Well they’re selling another messiah here tonight/But we’re all way too divided to buy it”). Verderop zet hij zich af tegen ontkenners van klimaatverandering (‘Writing On The Wall’) en religieuze extremisten (‘The Other Side’). Alter Bridge is relevanter dan ooit. En dat zullen ze op dinsdag 6 juni ook in 013 laten zien tijdens een exclusieve Nederlandse show.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ