Entartung – Baptised into the Faith of Lust

Facebookrssmail

Entartung is een Duitse black metal band opgericht in 2011. Al vanaf de prille start tekende de band een platendeal bij het black metal label World Terror Committee en in 2012 verscheen de debuutplaat ‘Krypteia’. In 2014 verscheen de opvolger ‘Peccata Mortalia’ en op 16 maart verschijnt de derde langspeler, ‘Baptised into the Faith of Lust’, van het drietal, wederom via World Terror Committee.

Het album opent met het nummer ‘Resurrectio Mortuorum’, een nummer met lekkere gitaarriffs, sterke drums en rauwe vocalen van zanger / bassist Vulfolaic. De duo zang is verrassend en geeft iets extra’s daar waar de zanglijnen van Vulfolaic wat saai aandoen en voor wat meer verassing zouden kunnen zorgen.
De composities zijn sterk, hoewel vaak voor de vertrouwde opbouw gekozen wordt waardoor de kans op verveling toe slaat met nummers rond tussen de zes en acht minuten. Een nummer als ‘Vices of the Prophet’ (08:32) verliest na een 4 minuten de kracht hoewel het korte, meer ingetogen, middenstuk de sleur wat doorbreekt.

Sterkste nummers op deze plaat zijn ‘Der Werwolf’, hoewel ook hier de zang mij niet het gehele nummer kan bekoren, ‘Black Dog of God’ is bij kans het sterkste nummer.

Entartung overtuigd met ‘Baptised into the Faith of Lust’ niet volledig, de nummers zijn eigenlijk te lang om de spanning te blijven behouden.

(65/100, World Terror Committee)

Tracklist:
1. Resurrectio Mortuorum 07:44
2. Vices of the Prophet 08:32
3. De Sura Frukterna 06:26
4. Agni Kravyad 01:42
5. Der Werwolf 06:58
6. Black Dog of God 07:20
7. Hymne à la Beauté 02:01

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ