Knight Area brengt album ‘Heaven and Beyond’ uit

Facebookrssmail

Vandaag is het lang verwachte nieuwe album ‘Heaven and Beyond’ van Knight Area uit. Het album is geproduceerd door de band zelf, gemixt door Joost van den Broek en gemastered door Peter Brussee. De band heeft de juiste balans gevonden tussen een meer huidige stijl en originele sound van de eerdere albums met zowel symfonische songs als hardere Neo-Prog tracks.

De Boskoopse band heeft een goede balans gevonden tussen de meer huidige stijl van Hyperdrive en de originele sound van de eerdere albums. Op het album vind je zowel symfonische, als de wat hardere Neo-Prog tracks. ‘Heaven and Beyond’ bevat elf nummers met een totaal van 62 minuten.

Opgericht in 2004 door componist/toetsenist Gerben Klazinga is Knight Area middels succesvolle albums en optredens wereldwijd uitgegroeid tot een vaste waarde in symfonisch en (neo-)progressief getinte rock. Op voorgaande albums werkte de band samen met o.a. Arjen Lucassen (Ayreon, Star One, The Gentle Storm) en Charlotte Wessels (Delain) en sinds het toetreden van gitarist Mark Bogerts en bassist Peter Vink (Q65, Finch, Ayreon) heeft de band een hechte line-up gevonden. En die liegt er niet om! Zowel op album als op het podium is de band niet bang hun virtuoze spel te etaleren, maar doet dat altijd in dienst van de song.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ