Sanctuary – Inception

Facebookrssmail

In 2011 trok Warrel Dane de stekker uit de band Nevermore en dit maakte de weg vrij voor de wedergeboorte van Sanctuary. De band, oorspronkelijk opgericht in 1985, bracht in de beginperiode twee klassieke albums uit:’Refuge Denied’ 1988 en ‘Into the Mirror Black’ in 1990 om vervolgens in 1992 te stoppen. Na de wedergeboorte in 2011 verscheen in 2014 de plaat ‘The Year the Sun Died’. Warrel c.s. ging weer op tour met Sanctuary en herleefde de oude glorie met de band.

Tijdens de opnames van ‘The Year the Sun Died’ vond Lenny Rutledge in zijn schuur, waar de opnames grotendeels plaatsvonden, de master tape van de demo voor ‘Refuge Denied’. Chris “Zeuss” Harris redde de door het vocht aangetaste tape, de band en Zeuss waren onder de indruk van het rauwe geluid en ‘Inception’ was geboren.

Op deze plaat vinden we behalve verschillende nummers die later verschenen op ‘Refuge Denied’ twee niet eerder uitgebrachte nummers. ‘Dream of The Incubus’ en ‘I Am Insane’ zijn nummers die gemakkelijk mee hadden gekund op ‘Refuge Denied’, de heerlijke en unieke vocalen van Warrel Dane zijn wederom geweldig. De heerlijke heavy riffs van Lenny Rutledge liggen eveneens in het verlengde van het materiaal uitgebracht in deze periode. De rauwere versies van de nummers die wel de LP haalden klinken authentiek en hebben de geweldige “80’s feel good sound”.

‘Inception’ is een plaat die de gemiddelde fan niet kan en mag laten liggen. Verder is het wachten op nieuw materiaal, in 2018 verschijnt de vierde langspeler ‘Dead Again’. Tot die tijd zal ‘Inception’ de leegte moeten opvullen.

(90/100, Century Media Records)

Tracklist:
1. Dream Of The Incubus (4:28)
2. Die For My Sins (3:41)
3. Soldiers Of Steel (6:39)
4. Death Rider / Third War (4:15)
5. White Rabbit (Jefferson Airplane cover) (2:35)
6. Ascension To Destiny (5:06)
7. Battle Angels (5:19)
8. I Am Insane (4:02)
9. Veil Of Disguise (6:23)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ