Countess – Fires Of Destiny

Facebookrssmail

Countess - Fires Of Destiny album coverCountess is een Nederlandse black metal band opgericht in 1992. Countess is ooit begonnen vanwege de liefde voor de muziek van Bathory en de band geeft naast Bathory, Hellhammer en Venom op als inspiratiebronnen. Lange tijd is de band een een mans project geweest rond zanger en multi instrumentalist Orlok maar sinds 2014 is Countess weer een band. Gitarist Zagan is weer terug en Orlok heeft in Mortüüm en Häxa een drummer en toetseniste gevonden. Onlangs verscheen het al weer 15de Countess album ‘Fires Of Destiny’.

Het album opent met het nummer ‘Runenlied’, een stevig nummer waarbij de simpel gespeelde toesten zorgen voor melodie en herkenning. Toesten die zonder te overheersen een welkome aanvulling zijn. ‘Fly The Battle Flag’ is een lekker black metal nummer uit de oude school. Melodieus gitaarwerk en Orlok’s rauwe vocalen met een opvallend refrein met een hoog meezing (brul) gehalte. In titelnummer ‘Fires Of Destiny’ is het ook Zagan’s gitaarspel en solo’s die opvallen, een lekker en relatief simpel nummer.

‘Rise Of The Horned One’ en ‘Today Is A Good Day To Die’ zijn ook weer van die lekkere nummers. Heerlijke tempowisselingen en goed opgebouwde composities. ‘Choir Of The Valkyries’ en ‘Treason Of Kings’ zijn nummers waar het tempo flink zakt en de composities wat complexer worden, vooral ‘Treason Of Kings’ is een opvallend lekker nummer. Het album eindigt met het nummer ‘Bard Van Het Verleden’, het enige nummer met een Nederlandse titel, in dit mid-tempo nummer klinken de vocalen nog smeriger en zijn de teksten goed verstaanbaar. Een lekkere afsluiter.

‘Fires Of Destiny’ is een lekker gevarieerd album geworden, bruut bij tijd en wijlen en ongekend melodieus.

(8/10, Eigen beheer)

Tracklist:
1. Runenlied 05:35
2. Fly the Battle Flag 04:45
3. Fires of Destiny 05:32
4. Rise of the Horned One 04:29
5. Plague upon the Pious 05:14
6. Today Is a Good Day to Die 06:35
7. Choir of the Valkyries 04:13
8. Treason of Kings 05:43
9. See the Ravens Fly 04:30
10. Bard van het verleden 09:29

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ