Possession – Exorkizein

Facebookrssmail

Possession is een black / death metal band opgericht in 2012. Na een EP, ‘Anneliese’, in 2014 en de EP ‘1585-1646’ in 2015 verschijnt in april de langverwachte debuutplaat ‘Exorkizein’ via Iron Bonehead Productions.

Het tekstuele thema van ‘Exorkizein’ is dat van de Exorcist en een jonge priester die uiteindelijk de dood vindt onder een demonische kwelling “Evil can’t be defeated”. Met het eerste nummer, ‘Sacerdotium’, start de duivelse reis van de jonge priester. ‘Sacerdotium’ is een lekker up-tempo nummer met een sterke opbouw en dito breaks. Ditzelfde geldt eigenlijk voor het nummer ‘Infestation – Manifestation – Possession’, een lekker, goed in het oor liggend nummer met herkenbare riffs en heerlijke valse solo’s.

‘Beast Of Prey’, ‘In Vain’ en ‘Take The Oath’ zijn mid-tempo nummers waarbij de black metal invloeden duidelijker aanwezig zijn. Nummers hebben duidelijk meer inhoud en zeker de vocalen van Arnaud Mathy
aka V. Viriakh komt beter tot zijn recht. Het album sluit af met ‘Preacher’s Death’, een traag startend nummer van bijna acht minuten dat verhaald over het sterfbed van de priester en het onverslaanbare kwaad. Een lekkere afsluiter van een vermakelijk album.

De debuutplaat van Possession is er een die er mag wezen, fijne op black metal gebaseerde muziek in een duivels verhaal verpakt.

(80/100, Iron Bonehead Productions)

Tracklist:
1. Intro 02:17
2. Sacerdotium 05:34
3. Infestation – Manifestation – Possession 05:30
4. Beast of Prey 03:46
5. In Vain 06:31
6. Take the Oath 05:24
7. Preacher’s Death 07:49

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ