Amorphis – Under the Red Cloud Tour Edition

Facebookrssmail

Een album opnieuw uitbrengen met bonus cd?? Vaak gebeurt dat om verkeerde redenen. Maar daar zal de Finse band Amorphis zich niet op laten betrappen. In hun kroonjaar 2015, het jaar dat de band 25 jaar bestond kwam men met het album ‘Under The Red Cloud’. Het is hun twaalfde album en de band reikt tot grote hoogten. De band is daarna bijna continu onderweg naar alle continenten, Totdat men besluit dat het tijd is voor iets nieuws.

Op 27 augustus 2016 in de Huvila-teltta (Helsingin Juhlaviikot), Helsinki wordt 2 keer een sessie van een uur gespeeld. ‘An evening with friends’ is de naam voor de bonus cd. Pekko Käppi, Sakari Kukko en ook onze eigen Anneke Van Giersbergen zijn als gastmuzikanten toegevoegd. Saillant detail is dat Trees Of Eternity zangeres Aleah Starbridge die ook al te horen was op het ‘Under The Red Cloud’ album ook mee zou doen deze avond, maar vlak daarvoor onverwachts kwam te overlijden,

Het eerste wat opvalt aan deze schijf is het werkelijke magistrale geluid. Er word geopend met ‘Enigma’, gevolgd met het verrassende ‘Far From The Sun’, een nummer dat al 10 jaar niet meer live is gespeeld. Het aanwezige publiek wordt letterlijk betoverd na het drietal songs: ‘Silent Waters’, ‘My Kantele’ en ‘Silver Bride’. Alle registers gaan open wanneer ‘Sampo’ uit de speakers knalt. Amorphis mag god op haar blote knieën danken met Tomi Joutsen als zanger. ‘The Wanderer’ van het ‘Circle’ album word vertolkt zonder gastbijdragen en mag zeer geslaagd genoemd worden. Laatste nummer van de plaat ‘Her Alone’ met Anneke Van Giersbergen is wel zo’n geweldig moment, twee top vocalisten op de toppen van hun kunnen. Waanzinnig einde van deze bonus cd. Wat een sfeervol monument.

Amorphis fans die de cd al hadden zullen zich niet bekocht voelen met deze heruitgave en voor wie de schijf nog niet heeft: veel mooier zul je ze niet meer tegenkomen.

(90/100, Nuclear Blast Records)

Tracklist:
1. Enigma
2. Far from the Sun
3. Silent Waters
4. My Kantele
5. Silver Bride
6. Sampo
7. Alone
8. The Wanderer
9. Her Alone

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ