Saille – Gnosis

Facebookrssmail

Saille is een black metal band uit het Belgische Gent. De band is opgericht in 2008 en bestaat rondom gitarist en enig origineel bandlid Reinier Schenk nu oprichter Dries Gaerdelen een stap heeft teruggedaan en zich meer bezig gaat houden met het management van de band. In 2011 verscheen de debuutplaat ‘Irreversible Decay’ via Code666 Records. Op 17 maart verschijnt de vierde langspeler van het gezelschap genaamd: ‘Gnosis’ via hetzelfde label.

De band heeft voor de vierde plaat het doel gesteld om de muziek vooral donkerder te laten klinken. Daar is het slechts gedeeltelijk in geslaagd, nummers als opener ‘Benei ha”Elohim’ klinken inderdaad donkerder dan op de voorganger maar vooral ook bombastisch. De smerig klinkende vocalen van Dennie Grondelaers geven een heerlijk zwart te rand aan het geheel, het symfonische en de opzwepende drumpartijen maken het luchtig en toegankelijk.

‘Gnosis’ is weer concept album. Gnosis is Grieks voor kennis waarmee de band een uitstapje maakt in de Griekse mythologie. Prometheus, hij die het vuur stal van de berg Olympus en het gaf aan de mensheid. Sterke nummers als ‘Blôt’ en ‘Genesis 11;1-9’ klinken zwart en donker en worden gekenmerkt door melodieus gitaarwerk. De power drums van slagwerker Kevin De Leener zijn sterk en geven de nummers kracht. Enige minpuntje is dat de nummers soms wat te vol klinken, dit mede door de symfonische inbreng. Nummers als ‘Thou, My Maker’ en afsluiter ‘1904 Era Vulgaris’ zijn nummers die wat steviger en up-tempo klinken, nummers waarmee het beoogde donkere karakter wordt behaald.

De vierde langspeler van Saille, ‘Gnosis’, is sterk en afwisselend en liefhebbers van wat bombastische en symfonische black metal zullen hier wel raad mee weten.

(77/100, Code666 Records)

Tracklist:
1. Benei ha’Elohim 04:43
2. Pandaemonium Gathers 04:51
3. Blôt 04:44
4. Genesis 11; 1-9 05:04
5. Before the Crawling Chaos 06:59
6. Prometheus 04:23
7. Thou, My Maker 05:11
8. Magnum Opus 03:10
9. 1904 Era Vulgaris 05:56

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ