Foscor – Les Irreals Visions

Facebookrssmail

Foscor is een Catalaanse metal band opgericht in 1997. In 2004 verscheen de debuut plaat ‘Entrance to the Shadows’ Village’, een album in het black metal genre. De stijl van de muziek veranderde gaande weg, drie albums volgden en uiteindelijk werd er getekend bij Season of Mist. Deze maand verscheen album nummer vijf, een donker progressief metal album genaamd ‘Les Irreals Visions’.

Het album opent met het nummer ‘Instants’, rustige symfonische tonen openen het nummer. De zware, sterke drums van gast drummer Jordi Farré brengen een wending, de spaanstalige clean vocals kleuren goed en de tempowisselingen zijn goed gekozen. ‘Ciutat tràgica’ is een wat meer up tempo nummer, maar klinkt wat populair door de vocalen. De gast vocalen van A.A. Nemtheanga (Primordial), het sterke gitaarwerk en vooral weer de drums maken een hoop goed.

Foscor weet een duistere sfeer te creëren, de gitaristen Falke en Albert Martí laten horen sterke composities te kunnen schrijven. Zware trage doom nummers als ‘Encenalls de mort’ met uitstekend gitaarwerk overtuigen. Progressief zonder te overdrijven, alles is in balans, de melancholische Spaanstalige vocalen van Fiar zijn passend. Heerlijke nummers als ‘De marges i matinades’ met geweldig solo gitaarwerk doen het album stijgen de harsh vocals zijn ook een welkome bijdrage in het nummer. Soms krijg je wat twijfels omtrent de vocalen en afsluiter en titelnummer is zo’n nummer. De zang in het ballad achtige nummer is wat te prominent aanwezig.

Het vijfde album van Foscor is een album geworden dat overtuigd. Uitstekende muzikanten, sfeervolle rock / metal nummers en heerlijke drumpartijen van gast drummer Jordi Farré.

(80/100, Season Of Mist)

Tracklist:
1. Instants 05:19
2. Ciutat tràgica 05:28
3. Altars 04:43
4. Encenalls de mort 04:58
5. Malfiança 04:49
6. Espectres al cau 06:06
7. De marges i matinades 06:19
8. Les irreals visions 05:59

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ