Lunar Shadow – Far From Light

Facebookrssmail

‘Far From Light’ is het debuutalbum van Lunar Shadow, een jonge Duitse band die in de afgelopen twee jaar in haar thuisland al aardig wat naamsbekendheid heeft opgedaan. De Duitse mannen speelden al op het Harder Than Steel festival en namen in 2015 al een EP op, en komen nu sterk naar voren met een 60-minuten durend album vol verschillende elementen uit de metal- en hardrockscene.

Het album valt meteen op door de thematiek; verwijzingen naar Lord of the Rings (Earendil) en mythologie (The Kraken, Frozen Goddess) doen denken aan Angel Witch (de band, het album én het nummer). ‘Far From Light’ begint met het negen minuten lange ‘Hadrian Carrying Stones’, een episch nummer waarin niet alleen door de tekst, maar ook door de muziek een verhaal wordt verteld. Een rustige intro, pakkende riffjes, Van Halen-achtige solo’s met razendsnelle arpeggio’s: het nummer heeft het allemaal.

‘Na They That Walk The Night’ begint zich al een beeld van de kenmerkende sound van de band te vormen, een beeld dat zich door het album heen steeds steviger weet te vestigen. Met ‘Gone Astray’ laat Lunar Shadow horen dat de band ook rustige nummers overtuigend weet te brengen. Na dit rustmomentje kan je des te meer genieten van het bulderende gitaarwerk dat in ‘The Hour of Dying’ en ‘The Kraken’ naar voren komt.

Wat betreft de structuur zit het album bijzonder goed in elkaar; de nummers lopen op een logische manier in elkaar over en dit maakt het aangenaam om te beluisteren als geheel. De thema’s passen goed bij de sfeer en associaties die de nummers oproepen. Die sfeer komt in elk nummer wel terug; het album zou wellicht daarom wat eentonig genoemd kunnen worden. Het kan echter ook betekenen dat de band met zijn debuutalbum meteen al een eigen, typerende sound heeft kunnen creëren, wat natuurlijk een aanzienlijke prestatie is voor een jonge band aan het begin van zijn carrière.

Al met al is ‘Far From Light’ een album zonder risico op tekstuele clichés, een goed geheel met een eigen sound en genoeg muzikaal vakmanschap om een positieve indruk achter te laten bij metalheads die het een en ander af weten van techniek. Lead gitarist Max ‘Savage’ Birbaum verdient zijn bijnaam volledig en Jörn Zehner lijkt onvermoeibaar te zijn op de drums. Met een debuutalbum als ‘Far From Light’ wordt het duidelijk dat Lunar Shadow net begint, maar nog lang niet gaat stoppen.

(85/100, Cruz del Sur Music)

1. Hadrian Carrying Stones 09:46
2. They That Walk the Night 06:10
3. Frozen Goddess 06:00
4. Gone Astray 06:19
5. The Hour of Dying 08:01
6. The Kraken 09:24
7. Cimmeria 08:52
8. Earendil 03:22

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ