CD van de Week: Obituary – Obituary

Facebookrssmail

Wie old school death metal zegt, zegt in één adem Obituary. De band mag met recht de grondlegger van het genre genoemd worden, de broertjes Tardy en Trevor Peres brachten klassieke platen eind jaren tachtig begin negentig als ‘Slowly We Rot’ en ‘Cause of Death’. In 2014 verscheen de negende plaat ‘Inked in Blood’ waarbij niemand minder dan Terry Butler aan de dikke snaren plukte en Kenny Andrews de lead gitaarpartijen voor zijn rekening nam. Op 17 maart verschijnt langspeler nummer tien, ‘Obituary’, via Relapse Records.

Obituary knalt uit de startblokken met het nummer ‘Brave’ en dit nummer alleen al verklaart waarom de band al zolang aan de top van het genre bivakkeert. Een geweldig up-tempo nummer met de heerlijke en typerende vocalen van John Tardy. Met ‘Sentence Day’ gaat de band door waar het gestart was, met een hoofdrol voor de gitaristen Trevor Peres en Kenny Andrews die heerlijke duellerende gitaarsolo’s brengen. Bij ‘Lesson In Vengeance’ gaat het gas er even van af en is het de ritmesectie met Terry en Donald die een hoofdrol opeisen in dit lekkere nummer met een heerlijke groove.

“The Florida rednecks” denderen op de bekende wijze voort met een heerlijk portie death metal. Opvallend sterke nummers als ‘End It Now’, ‘Turned to Stone’ en  ‘Straight to Hell’ maken een heerlijk album, een album zoals alleen Obituary dat kan maken. Opvallend blijven de gitaarsolo’s waaruit blijkt dat Kenny Andrews zijn rol heeft opgeëist em duidelijk meer betrokken is bij het schrijfproces. Afsluiter is ‘Ten Thousand Ways to Die’, het nummer dat vorig jaar al verscheen op de gelijknamige EP.

De tiende langspeler van Obituary is er één die in vele jaarlijstje zal gaan opduiken, een heerlijke plaat die het overbekende Obituary geluid ten volle brengt en old school death metal ademt uit al haar poriën.

(90/100, Relapse Records)

Tracklist:

1. Brave 02:14
2. Sentence Day 02:49
3. A Lesson in Vengeance 03:07
4. End It Now 04:02
5. Kneel Before Me 03:04
6. It Lives 03:24
7. Betrayed 03:01
8. Turned to Stone 04:13
9. Straight to Hell 03:57
10. Ten Thousand Ways to Die 03:16
11. No Hope 03:21

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ