Morast – Ancestral Void

Facebookrssmail

Morast is Duitse metal band uit de regio Noord-Rijnland-Westfalen. De band is opgericht in 2015 en na een demo en een split werd er getekend bij Totenmusik / Ván Records. Op 31 maart verschijnt de debuutplaat ‘Ancestral Void’ via dit label.

Muzikaal bevindt Morast zich in een bijzonder hoekje en de stijl wordt wellicht het best omschreven als blackened doom / death. Zware, veelal simpele, riffs met brute vocalen maken een stijl die geheel eigen is. Het album opent met ‘Crescent’, een traag doom achtig nummer met brute en smerige vocalen. Een trage pakkende death metal riff die in je kop blijft hangen. Zo simpel als de riffs zijn, op één andere manier weet Morast je te boeien.

Het niveau van de opener ‘Crescent’ wordt nergens meer gehaald maar nummers als ‘Compulsion’ en ‘Loss’ zijn nummers die zonder echt te overtuigen meer dan redelijk klinken en best lekker in het gehoor liggen. Afsluiter en titelnummer ‘Ancestral Void’ begint als een typisch doom nummer, na de vocale inbreng (brul) komen de heren toch weer op de proppen met een riff die dit denken aan het eerste nummer. Een lekkere black / death riff, uitgevoerd op een laag tempo en bij dit soort riffs ligt de kracht van Morast.

Morast heeft met ‘Ancestral Void’ een verdienstelijk debuut album gebracht. Een sterke opener en een dito afsluiter. Jammer is dat de tussenliggende nummers niet bij het niveau van deze twee nummers kunnen aanpikken.

(75/100, Totenmusik / Ván Records)

Tracklist:
1. Crescent
2. Forlorn
3. Sakkryfyced
4. Compulsion
5. Loss
6. Ancestral Void

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ