Foscor – Les Irreals Versions

Facebookrssmail

Op 24 augustus heeft de Catalaanse band Foscor hun tweede album ‘Les Irreals Versions’ uitgebracht. Het album is slechts verkrijgbaar in digitaal formaat via het Seasons of Mist recordlabel. ‘Les Irreals Versions’ is het tweede onderdeel van een tweeluik: vorig jaar bracht de band het eerste deel ‘Les Irreals Visions’ uit. De naam van de band betekent overigens donkerheid.

Werd op ‘Les Irreals Visions’ meer gebruik gemaakt van Doom invloeden en clean vocals, op ‘Les Irreals Versions’ wordt er getracht meer een mystieke sound te creëren met Ambient invloeden en meer poëtische teksten.

De band opent spannend met een opvoerende drum – en gitaarriff tijdens de opener ‘Instants’, om daarna over te gaan in mystieke Doomsound met keyboards en melodieuze gitaar. Samen met de Doomachtige clean vocals van zanger Fiar en het spannende pianospel van Isam Alegre weet de muziek direct een heel filmische sfeer neer te zetten. ‘Altars’ daarentegen zetten meer een psychedelische sound neer dankzij de simpele gitaarriff en vocalstijl.
Tracks als ‘Encenalls De Mort’, ‘Espectres Al Cau’, en de afsluiter ‘L. amor.t’ kennen een hele fijne filmische doomsfeer, waarbij de vocalen prettig in lijn liggen met de muziek. Doordat er geen te over aanwezige rol is voor de keyboards en piano weet de band op een hele prettige wijze de sound zo puur mogelijk te houden. De titeltrack ‘Les Irreals Versions’ kent een prachtig pianospel als intermezzo.

Misschien dat de band voor sommige doorgewinterde Doommetal fans weinig verrassend en vernieuwend zal klinken, maar dat zou jammer zijn als je alleen vanuit dit oogpunt naar het album zou luisteren. De band weet een interessant 42 minuten durend album af te leveren, waarbij duidelijk veel gebruik wordt gemaakt van invloeden uit filmmuziek, Doom metal, Ambient, en zelfs een beetje psychedelica. Ook vocaal weet de band iets interessants te bieden doordat zanger Fiar deze uitstekend weet te timen met de sound van de band. Een ideaal album voor de aankomende herfst en winterperiode.
(8.5/100) (Seasons of Mist)

 

TRACKLIST

  1. Instants (Irreals)
  2. Altars (Irreals)
  3. Encenalls De Mort (Irreals)
  4. Espectres Al Cau (Irreals)
  5. Les Irreals Visions (Irreals)
  6. L. Amor.t (Irreals)

LINE UP

Albert M. – Guitars & Bass
Fiar – Lyrics & Vocals
Falke – Guitars
Isam Alegre – Piano
Jaime Díaz-Otero – Drums
Esteban Portero – Keyboards

GUEST MUSICIANS

Jaime Díaz-Otero – drummer (OBSIDIAN KINGDOM)
Isam Alegre – keyboard player (ex – OBSIDIAN KINGDOM)
Esteban Portero – bass player (FOSCOR live, ex – keyboard player OBSIDIAN KINGDOM)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ