War Curse – Eradication

Facebookrssmail

Amerika was en is de bakermat van de thrash, een stroming welke de laatste jaren (gelukkig) weer flink in de lift zit en dus komen er ook geregeld nieuwe thrash bands aan het front kijken. Een van die bands is War Curse uit Cincinnati, Ohio. Opgericht in 2013 en na een paar bezetting wisselingen en met het aantrekken van Blaine Gordin in 2017 als zanger, heeft de band zijn huidige vaste bezetting. In de tussentijd wordt in het begin lokaal opgetreden, maar met optredens in 2015 met o.a. Havok, Raven en Metal Church gaat natuurlijk ook de naamsbekendheid groeien.

In 2015 verschijnt een album wat het midden houdt tussen een EP en full-album, maar nu in 2019 dan het echte eerste full-album van War Curse, genaamd Eradication. Op dit album worden gastoptredens genoteerd van Glen Alvelais, o.a. ex-Testament en ex-Forbidden en Kragen Lum, Heathen en al jaren toerend in Exodus ter vervanging van Gary Holt, voorwaar geen misselijke namen.

De door de band genoemde invloeden zijn o.a. Metallica, Anthrax, Slayer, Exodus en Testament. De verwachtingen zijn dus hooggespannen.

Het album opent met ‘Asylum’, het nummer met gastmuzikant Glen Alvelais, met een lekkere hakkende thrash riff en al snel is het nummer een echt thrash nummer met dan weer snelle thrash stukken en dan weer uptempo stukken en enkele fraaie gitaarsolo’s. ‘Sands of Fate’ is  de tweede single, voor zover je in thrash over echte singles kunt praten, en is grotendeels een uptempo beuker met ook nu weer een lekkere gitaarriff, snelle refreinen en weer zo’n heerlijke gitaarsolo. ‘Possession’ is het eerste echte zeer snelle thrasher met vooral een heerlijke thrash riff in het refrein, maar ook weer flink afwisseling in tempo in dit nummer.

Na het luisteren van de eerste drie nummers is wel duidelijk, dat de stijl van War Curse dicht tegen die van Testament aanleunt, mede door de zang van Blaine Gordon welke wel aardig in de buurt van Chuck Billy komt. Ook is er wel wat Exodus-invloed te vernemen. De andere nummers zijn ook stuk voor stuk ijzersterke nummers, welke allen bol staan van de afwisseling met ook de broodnodige spetterende gitaarsolo’s. Het is met stuk voor stuk hele goede nummers ondoenlijk om echte hoogtepunten te benoemen. De andere genoemde gastmuzikant Kragen Lum levert een bijdrage op Serpent, ook de andere inmiddels uitgebrachte single. Enige wat je als kritiek kunt opmerken, dat originaliteit ver te zoeken is vanwege dus het behoorlijk aanleunen tegen Testament, persoonlijk heb ik er geen enkele moeite mee.

Mocht je Oldschool thrash a la Testament en Exodus in een heel modern jasje met een als een klok klinkende productie kunnen waarderen, dan kun je deze schijf blind aanschaffen. Absoluut jaarlijst-materiaal  Was Cultural Warfare voor mij de thrash sensatie van 2018, War Curse is die van 2019 voor mij, zal mijns inziens niet meevallen deze knaller nog te overtreffen.
(93/100)(Svart records)

Tracklist: Eradication

  1. Asylum (5:11) met Glen Alvelais
  2. Sands of Fate (5:44)
  3. Possession (4:57)
  4. Serpent (5:50) met Kragen Lum
  5. Iron Veil (4:23)
  6. Eradication (4:30)
  7. Deadly Silence (6:19) met Kyle Thomas
  8. Polluted Minds (6:38)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ