Lock Up – Demonization

Facebookrssmail

Een nieuwe plaat van Lock-Up is altijd weer iets bijzonders, de laatste plaat ‘Necropolis Transparent’ stamt alweer van 2011. Doordat de leden van dit, door Shane Embury (Napalm Death, Liquid Graveyard) opgerichte project, nogal ver uit elkaar wonen en ieder ook hun eigen bands nog hebben is het moeilijk om de tijd te vinden om nieuw materiaal op te nemen. Toch brengt de band met enige onregelmatigheid steeds weer een nieuw album uit zoals nu weer met ‘Demonization’!

Grootste verandering op deze plaat in vergelijking met de voorgaande, is het vertrek van zanger Tomas Lindberg (At The Gates), die is vervangen door Kevin Sharp (Venomous Concept), die deze taak overigens met verve waarneemt. De zang mag dan misschien iets anders klinken, de bruutheid is gebleven, knallende grind death met een vette sound!

Anton Reisenegger (Brujeria, Pentagram) tovert de vetste riff’s tevoorschijn, en speelt sneller dan het licht, en ook Nick Barker (Ancient, Brujeria) timmert er bliksemsnel en strak op los, ongelooflijk wat hier gepresteerd wordt, topprestatie op Olympisch niveau! En het mooiste is dat het nog klinkt als een klok ook! Tekstueel handelt dit album onder meer weer over de strijd tegen de gevestigde orde, het opnieuw opkomende menselijk bewustzijn, de chaos van de realiteit, etc… Wat dat betreft gebeurd er genoeg in de wereld waar ze hun inspiratie vandaan halen, de song titels spreken voor zich.

Met ‘Demonization’ levert Lock Up wederom een topplaat af, misschien wel hun beste tot nu toe, hulde aan deze helden van de grind death!!

(85/100, Listenable Records)

Tracklist:
1) Blood and Emptiness
2) The Decay Within The Abyss
3) Locust
4) Demonization
5) Demons Raging
6) Desolation Architect
7) Instruments of Armageddon
8) Sunk
9) The Plague That Stalks The Darkness
10) Foul From The Pure
11) Mind Fight
12) Void
13) Secret Parallel World
14) We Challenge Death
15) Life To Grave
16) Shut The Light

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ