Amenra / Raketkanon 10″ split

Facebookrssmail

De Gentse sludge metal band Amenra heeft een voorliefde in het uitbrengen van split vinyl singles. Door de jaren heen zijn er verschillende uitgebracht met telkens weer een talentvolle Belgische band op de b-kant. Zo verschenen er splits met o.a. Oathbreaker, Hessian, Eleanora en de laatste split uit 2014 met Madensuyu.

Op deze nieuwste split, welke wederom verschijnt via Consouling Sounds, is de eveneens uit Gent afkomstige noise rock band Raketkanon te horen. Raketkanon is in het circuit al lang geen onbekende meer, in 2015 verscheen de tweede langspeler ‘RKTKN#2’ en de band deed al verschillende live optredens in en buiten België.

De A-kant van deze 10″ is voor Amenra met ‘Nachtschade’. Een nummer van bijna 7 1/2 minuut in de voor de band typerende stijl. Het nummer opent met een trage riff met de ijzige, schreeuwerige vocalen van zanger Colin H. Van Eeckhout. Een gevoelig intermezzo onderbreekt het geweld, simpele tonen en een gesproken woord brengen rust terwijl langzaam de dreiging weer oploopt en de wending voelbaar is. een heerlijk nummer welke doet verlangen naar een nieuwe full-length, de laatste Mass V stamt immers alweer uit 2012.

De B-kant is voor de noise rockers van Raketkanon met ‘Bohr’. Ook dit nummer is er één dat zich grotendeels afspeelt op een laag tempo. Een simpele dromerige riff in combinatie met eerst cleane en dan weer schreeuwerige vocalen doet de muziek lekker weg luisteren.

Een leuke split 10″ voor de verzamelaar, het artwork is in deze gemaakt door de Gentse kunstenaar Michaël Borremans welke een bijzonder duistere hoes heeft weten te produceren die perfect past bij de muzikale inhoud.

Tracklist:
A. Amenra – Nachtschade
B. Raketkanon – Bohr

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ