Barathrum – Fanatiko

Facebookrssmail

Barathrum is een Finse black metal band opgericht in 1990. De band rond zanger Demonos Sova brengt op 28 april het negende album, genaamd ‘Fanatiko’, uit via Saturnal Records. Een saillant detail is dat de begin letter van de eerste acht albums de woorden “Heil Sova” spellen, en duiden op een stukje zelfverheerlijking van de heer Demonos Sova. Muzikaal is er door de jaren heen wel het één en ander verandert, zo maakte de band in de beginjaren brute black metal, de latere albums waren meer black doom georiënteerd.

Het album opent met het nummer ‘Hellspawn’ en dit nummer wordt ingeleid door een moddervette basriff van Tomi Törnqvist a.k.a. Nuklear Tormentörr. De baspartij loopt als een rode draad door het nummer en geeft een punky geluid aan het nummer. Eigenlijk is het totale pakket verandert en zijn de doom invloeden grotendeels verdwenen, black metal punk is het nieuwe recept. Wat niet verandert is zijn de smerige en brute vocalen van meneer Sova welke nog immer fijn klinken.

Een nummer als ‘On The Dark River Bank’ opent met een melodieuze gitaarsolo waarna er toch weer een doom spoor opduikt. Een traag nummer dat op zich niet verkeerd klinkt, de effecten op de vocalen zijn storend en maken het geheel wat rommelig. ‘Sadistic Pleasures’ is weer een nummer waarbij de bas in aanvang op de voorgrond treedt, verder een nummer met fijne tempowisselingen en agressie door de vocalen.

Barathrum heeft met ‘Fanatiko’ een album gebracht waarbij er weer voor een wat andere richting is gekozen. De langspeler weet niet geheel te overtuigen maar heeft wel iets speciaals.

(75/100, Saturnal Records)

Tracklist:
1. Hellspawn 04:01
2. Pope Corpse Tattoo 03:43
3. On the Dark River Bank 04:52
4. Sadistic Pleasure 04:26
5. Arx Satanas 04:50
6. Church Amok 03:45
7. Spirit of the Damned 04:08
8. Fanatiko 06:02

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ