Helldorado – The Incredible Rock & Roll Freakshow

Facebookrssmail

Op zaterdag 18 november vindt in het Klokgebouw in Eindhoven de eerste editie plaats van Helldorado-The Incredible Rock & Roll Freakshow. Een gloednieuw heavy rockfestijn met side show, waar gevierde internationale grootheden uit de metal, stoner/psychedelica, surf, rock-‘n’-roll, heavy thrash, hard- en garagerock het Klokgebouw op zijn grondvesten doen trillen. De eerste bevestigde bands zijn Orange Goblin (UK), Birth Of Joy (NL) en Tigre Blanco (NL). Meer namen volgen spoedig.

De voorverkoop van Helldorado start a.s. zaterdag 25 maart om 10.00 uur met de voordelige maar gelimiteerde Daredevil Tickets (€29,-). De Helldorado trailer staat hier.
Naast het heavy rockprogramma heeft Helldorado ook een spraakmakende side show die een dag lang spektakel en sensatie biedt: wilde stunts, degenslikkers, strippers, waarzeggers en vuurspuwers. De Engelse messenwerpers van Death Do Us Part Danger Show (“daring stunts & sexy ladies”) en The Rock ‘n’ Roll Wrestling Bash (D) zijn de eerste side show acts die bekend zijn gemaakt.

Helldorado-The Incredible Rock & Roll Freakshow is een wild toevluchtsoord voor liefhebbers van het niet-alledaagse die los willen gaan bij machtige bulldozerbands die als pletwals fungeren, en die hun hart op kunnen halen aan bizarre stunts waar nog lang over nagepraat wordt. Op Helldorado zijn de side show en de bands die er optreden even belangrijk. Ze vormen samen met een ruim aanbod aan food & drinks een onheilige drie-eenheid. Een theatrale kruising tussen een freakshow, circus, Carnivale, kermis, Jheronimus Bosch’ Tuin Der Lusten, Las Vegas in de jaren twintig van de vorige eeuw, Coney Island, trashy erotiek, Dantes La Divina Commedia en de Twilight Zone: even ongrijpbaar als betoverend. Helldorado oogt gevaarlijk maar is gastvrij en geestig.

Wie beweert alles al gezien te hebben in het leven: eat dirt. Want Death Do Us Part Danger Show en The Rock ‘n’ Roll Wrestling Bash komen naar Eindhoven. Dat betekent kloppende harten en zwaarden in kelen. Eerstgenoemde fetish/rockabilly/cabaret act (Charlie met zijn vrouw Rachel Atlas plus aanhang) komt uit Engeland, stunt met messen en slikt zwaarden. Ook het Duitse The Rock ‘n’ Roll Wrestling Bash is niet voor tere zieltjes: een heavy rockband, hete stripsters en worstelaars.

De voorverkoop van Helldorado start a.s. zaterdag 25 maart om 10.00 uur met de voordelige maar gelimiteerde Daredevil Tickets.

– Daredevil Tickets vanaf zaterdag 25 maart t/m zondag 2 april €29,-
– Reguliere Tickets vanaf woensdag 5 april €39,-

Website & social media
* Helldorado website
* Helldorado Facebook

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ