Sigil – Kingdom of the Grave

Facebookrssmail

Sigil is een death metal band uit Austin, Texas. de band bracht in 2014 een demo uit en de nummers van deze demo, aangevuld met een drietal nieuwe nummers, komen op het debuut album, ‘Kingdom of the Grave’, welke op 7 april verschijnt via Horror Pain Gore Death Productions. Onduidelijk is of de band bestaat uit 3 of 4 personen, duidelijk is wel dat Alex Citrone de zang en gitaar voor zijn rekening neemt, Leda Ginestra de bas en Jeremy Hassell achter de drumkit plaats neemt. Onduidelijk is of Andy Bonney nog steeds aan Sigil verbonden is als lead gitarist.

Sigil brengt old school death metal en niets meer of minder. Lekkere, eenvoudige nummers welke goed in het gehoor liggen en gemakkelijk weg luisteren. Het album kent, zo als vermeldt, drie niet eerder uitgebrachte nummers. Eerste nieuwe nummer dat we tegenkomen is ‘Even the Gods Will Burn’. Een lekker up-tempo nummer, old school death metal met wat bombastisch klinkende refreinen. ‘Lick the Blade’ si een tweede nieuweling, een nummer waar het tempo wat lager ligt en er muzikaal net wat meer inhoud geboden wordt. De zang van Alex Citrone is sterk en wisselend waardoor het geheel fris blijft klinken. Laatste nieuweling is titelnummer ‘Kingdom of the Grave’ en dit is waarschijnlijk het meest aansprekende nummer een razend nummer met tempowisselingen en fijne breaks.

De overige vijf nummers stonden eerder op de demo uitgebracht in 2014. Hoewel de nummers nauwelijks onder doen voor het nieuwere werk is het openingsnummer ‘Death Unreal’ duidelijk één van de betere songs.

Sigil brengt met ‘Kingdom of the Grave’ een fijne debuutplaat uit, lekkere old school death metal zonder opsmuk maar “straight in your face”.

(83/100, Horror Pain Gore Death Productions)

Tracklist:
1. Death Unreal
2. Even the Gods Will Burn
3. Lick the Blade
4. Kingdom of the Grave
5. Summoning Hate
6. Strange Aeons
7. Bloodvisions
8. Death Won’t Kill Me

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ