Def Leppard – And There Will Be A Next Time…Live from Detroit

Facebookrssmail

Live- albums anno de eenentwintigste eeuw zijn meestal pareltjes dankzij de moderne opnamekwaliteiten. Voor een band als Def Leppard moet dat dus een zaligheid zijn omdat de heren jaren geleden in het vinyltijdperk uitpakten met wat toentertijd omschreven werd als het cleanste album ooit. Dat album, ‘Hysteria’, legde de band geen windeieren en de ene na de andere hit uit het album werd met succes losgelaten op de hitparades.

Van zo’n band verwacht je dan ook dat bij de opnames van een live-album/dvd alle registers opengetrokken worden van de technische mogelijkheden die er heden ten dage voor handen zijn. Jammer genoeg blijken de heren in dit geval eerder te kiezen voor opnames die meer naturel overkomen, wat de kracht van de aanwezige songs uit ‘Hysteria’ op dit liveplaatje doet afzwakken. Het hele dubbele album vraag ik mij af waarom dit toch zo braaf klinkt terwijl songs als ‘Animal’, ‘Love Bites’, ‘Armageddon It’ of ‘Pour Some Sugar On Me’ toch hymnes zijn die elke fan uit volle borst wil meebrullen. Alleen de songs komen hier niet echt over en de performance van ‘Love Bites’, durf ik zelfs ronduit zwak te noemen.

Ook de andere songs missen de krachtige uitstraling die de band op hun albums wel weet te creëren. ‘And There Will Be A Next Time… Live From Detroit’ is eerder een live album dat je in de jaren negentig zou kunnen verwachten van een band als Def Leppard maar anno 2017 verwachten fans bij beluistering van liveplaten dat ze zowat in de zaal staan en het hele live gebeuren als het ware thuis mee maken.
Def Leppard mag dan al jaren een vooraanstaand plaatsje in mijn lijstje van favoriete bands innemen maar met deze liveregistratie gaan ze toch enkele plaatsjes zakken.

(50/100, Pledge Music)

Tracklist:
CD 1:
1.) Let’s Go
2.) Animal
3.) Let It Go
4.) Dangerous
5.) Foolin’
6.) Love Bites
7.) Armaggeddon It
8.) Rock On
9.) Man Enough
CD 2:
1.) Rocket
2.) Bringin’ On The Heartbreak
3.) Switch 625
4.) Medley: Hysteria / Heroes
5.) Let’s Get Rocked
6.) Pour Some Sugar On Me
7.) Rock of Ages
8.) Photograph

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ