Nargaroth – Era of Threnody

Facebookrssmail

Het Duitse black metal solo project Nargaroth van René “Ash” Wagner komt na acht jaar weer eens met een nieuw album. Nargaroth, opgericht in 1996, bracht in de begin periode keurig om de 2 á 3 jaar een nieuw album maar na het album ‘Jahreszeiten’ uit 2009 stokte de machine. Ash deed nog wel verscheidene live optredens zoals afgelopen jaar in Leiden maar tot een nieuw album kwam het niet. Aan het wachten komt nu een eind, 18 mei verschijnt de zevende langspeler, ‘Era of Threnody’, via Inter Arma Productions.

Het intro verhaald over “de perfecte plaats” die er voor de mensheid nooit zal komen, na het gesproken woord volgt het muzikale intro dat de perfectie benadert. We hebben het hier over het eerste nummer ‘Dawn of Epiphany’, een heerlijke mid-tempo opener met lekkere rauwe vocalen en een ongekende muzikaliteit. ‘Whither Goest Thou’ opent bruter en ook hier worden we verrast met een heerlijk muzikaal tussenstuk. Brute vocalen, heerlijk gitaarwerk en gedoseerde gesproken samples maken het nummer compleet.

Veelzijdige songs, zo kent het nummer ‘The Agony of a Dying Phoenix’ heerlijk gitaarwerk en solo’s waaruit blijkt dat Ash zijn instrumenten beheerst. De pakkende ritmes in de up-tempo stukken maken het nummer compleet en af. Dat wat het album eigenlijk speciaal maakt is dat Nargaroth in ieder nummer wisselende sferen weet te creëren  en dat het muzikaal uitgebalanceerd is, niet te veel maar alles juist gedoseerd.

Ash weet op ‘Era of Threnody’ nummers te brengen die bol staan van muzikaliteit, met tempowisselingen, brute black metal en gevoelige stukken. Composities die verassen en geen moment vervelen. Perfectie op deze aardkloot mag dan ver te zoeken zijn, Nargaroth komt muzikaal dichtbij de perfectie.

(85/100, Inter Arma Productions

Tracklist:
1. Dawn of Epiphany 08:08
2. Whither Goest Thou 06:23
3. Conjunction Underneath the Alpsa 07:06
4. …as Orphans Drifting in a Deser 05:34
5. The Agony of a Dying Phoenix 07:30
6. Epicedium to a Broken Dream 05:41
7. Love Is a Dog from Hell 02:42
8. Era of Threnody 09:23
9. TXFO 03:45
10. My Eternal Grief, Anguish Neveren 08:08

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ