Eruption – Cloaks of Oblivion

Facebookrssmail

Eruption is een thrash metal band uit Slovenië. De band uit Ljubljana is opgericht in 2004 en is geformeerd rond enig origineel bandlid en zanger Klemen “Buco” Kalin. Na een demo in 2007 verscheen in 2009 de debuutplaat ‘Lifeless Paradise’, in 2012 verscheen de opvolger ‘Tenses Collide’ en nu vijf jaar later is het tijd voor nummer drie: ‘Cloaks of Oblivion’. De plaat verschijnt op 2 mei via het Spaanse label Xtreem Music.

“Buco” en zijn Eruption spelen melodieuze thrash metal die zich het best laat vergelijken met bands als Overkill. Zo ook de vocalen, cleane vocalen met gewaagde hoge uithalen waarbij je voorzichtig mag denken aan Bobby “Blitz” Ellsworth. Na het intro opent Eruption met een lekkere mid-tempo thrasher ‘Sanity Ascend’. Een vermakelijk nummer met sterke vocalen en verzorgd gitaarwerk. Bij het titelnummer ‘Cloaks of Oblivion’ zakt het tempo wat, het nummer klinkt wat cliché matig (lees: saai) en duurt met zes minuten te eigenlijk lang.

de up-tempo nummers als ‘Drones’ en ‘The Yearning’ zijn lekkere up-tempo thrashers die lekker knallen echter het niveau houdt niet geheel stand, ‘Seven Archons’ kent lekkere snelle stukken maar het veel te zoetsappige refrein breekt het nummer helaas deels af. Eruption besluit het album met het nummer ‘The Prophet’, een lang nummer met tempowisselingen en uitgesponnen gitaarsolo’s, een nummer dat lekker weg luistert en de plaat in stijl afsluit.

Eruption heeft met ‘Cloaks of Oblivion’ een meer dan aardig thrash album afgeleverd, liefhebbers van Overkill zouden wel wat met deze plaat moeten kunnen.

(75/100, Xtreem Music)

Tracklist:
1. Pharos 01:26
2. Sanity Ascend 04:45
3. Cloaks of Oblivion 06:03
4. Drones 05:14
5. Reborn into Demise 06:15
6. The Yearning 05:23
7. This Barren Existence 06:01
8. Seven Archons 05:48
9. The Prophet 07:35

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ