Soulskinner – Descent to Abaddon

Facebookrssmail

Soulskinner is een Griekse death metal band. De band, oorspronkelijk opgericht in 1997 als Terra Tenebrae, maakte in 2000 een door start als Soulskinner. In 2003 verscheen het debuut album ‘Breeding the Grotesque’ dat werd gevolgd door ‘Non Stop Killing’ (2007). Daarna werd het even stil maar in 2014 werd er, met een nieuwe drummer en gitarist, getekend bij het Spaanse Xtreem Music resulterend in de derde langspeler ‘Crypts of Ancient Wisdom’. Deze maand verscheen album nummer vier: ‘Descent to Abaddon’.

Het album opent met het nummer ‘Fracticide’, een up tempo nummer met melodieus gitaarwerk en zware grunts van zanger John “Gothmog” Hiotellis. Gaande weg het nummer gaat het tempo er uit en worden we getrakteerd op een lekker stukje lompe death metal. Zo ook het nummer ‘Soul of Death’, een nummer met verschillende tempowisselingen waarbij de trage stukken lekker en vooral lomp klinken. Eenvoudige solo’s, geen technische hoogstandjes maar gewoon “in your face” death metal.

Compromisloze death metal met nummers als bijvoorbeeld het sleepende ‘Nemesis’, een nummer dat zo traag is dat je jezelf afvraagt wanneer het omvalt, een lichte tempoversnelling brengt uiteindelijk iets meer leven in de brouwerij maar  met zeven minuten op de klok duurt het nummer te lang of brengt het in ieder geval te weinig variatie. In een nummer als bijvoorbeeld ‘The Dead Have Ravished’ weet Soulskinner beter de balans te vinden. Natuurlijk ook hier de slepende en trage riffs maar het nummer herbergt ook up tempo stukken en een aardige solo waardoor het geheel boeiend blijft. Nummers als ‘True Bliss’ en ‘A Spectral Vision’ zijn lekker up tempo en een welkome afwisseling in het totaal plaatje. Soulskinner sluit af met het titelnummer ‘Descent to Abaddon’, een nummer van 7 ½ minuut waarbij, ondanks de lekkere solo, de verveling op de loer ligt.

Soulskinner heeft met ‘Descent to Abaddon’ een album gebracht dat niet volledig overtuigt. Sterke songs worden afgewisseld met te lang uitgesponnen nummers. Het zware en lompe death metal concept is fijn, het gevaar van verveling ligt echter op de loer.

(75/100, Xtreem Music)

Tracklist:
1. Fracticide 03:39
2. Soul of Death 04:40
3. Nemesis 07:01
4. Chorus of the Initiated 02:57
5. The Dead Have Ravished 04:23
6. True Bliss 04:29
7. The Fall 03:57
8. A Spectral Vision 04:09
9. Murder 02:36
10. Descent to Abaddon 07:33

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ