Cobra Spell – Anthems Of The Night

Facebookrssmail

‘Anthems Of The Night’, dat is de naam waar Cobra Spell haar tweede EP mee de wereld in slingert. Met vier foute, flamboyante en kneiterharde tracks wordt vanaf de eerste noten al duidelijk welk doel de bandleden voor ogen hebben. Aangespoord om de wereld te veroveren door niemand minder dan Alice Cooper zelf probeert de band nieuw leven te blazen in de welbekende en inmiddels vaak geparodieerde stroming van de jaren 80: hair metal.

Hoewel de invloeden van rock-legendes uit de jaren 80 overduidelijk aanwezig zijn hebben we hier echter niet te maken met smakeloze imitaties van oude klasse-acts als KISS, Bon Jovi of Def Leppard. Cobra Spell weet met een kinderlijk enthousiasme de vlam van de foute rock in leve te houden met een gelikte en eigentijdse productie. De oprechtheid, passie en bewondering voor de oudjes spat van de plaat en er schuilt vakmanschap in iedere riff en iedere hook.

Een belangrijk en centraal figuur binnen de band is de jonge en veelbelovende gitariste Sonia Anubis, die op 17-jarige leeftijd al meespeelde in Burning Witches, en onlangs haar andere band Crypta heeft verlaten. Haar energieke verschijning en gedreven gitaarspel geven de muziek een vertrouwd geluid, met een frisse nieuwe laklaag. Haar band vindt ze in de tevens Nederlandse gitariste Esmée van Sinderen, Oekraïens-Nederlandse bassiste Angelina Vehera, de Franse Léonard Cakolli en de Italiaanse Alexx Panza. Het zijn stuk voor stuk jonge muzikanten die naadloos aanvoelen waar Sonia naartoe wil.

Met vier nummers mag de EP gerust kort worden genoemd. Toch boet het nergens in op kracht. Het album opent met het vlammende ‘Addicted To The Night’, om vervolgens door te rollen in het wat heavier en tikje meer bluesy ‘The Midnight Hour’. Met het derde en bruisend zoetsappige nummer ‘Steal My Heart Away’ wordt het tempo weer wat opgekrikt en de EP eindigt met het lekker raggende heavy-metal nummer ‘Accelerate’. De gemene deler is dat het stuk voor stuk moddervette, sleazy guilty pleasures zijn, en daar is niks mis mee!

Al met al weet Cobra Spell op ‘Anthems Of The Night’ een mooie balans te vinden waarbij op een eervolle manier met rock-clichés wordt gespeeld, terwijl het met de moderne en gelikte productie genoeg eigen smoel krijgt om niet in het kader parodie te vallen. De rit is voorbij voor je er erg in hebt, en als er een puntje van kritiek mag worden geuit is dat de EP in zijn eerste nummer al piekt. Maar als de band zo doorgaat, zullen Sonia en haar gang zonder twijfel de harten van velen veroveren in het festivalcircuit en wellicht ver daarbuiten. Het is ze gegund. (85/100) (eigen beheer)

Lineup:


Sonia Anubis: Gitaar
Esmée van Sinderen: Gitaar
Angelina Vehera: Bas
Léonard Cakolli: Drums
Alexx Panza: Zang

Tracklist:


Addicted To The Night – 4:31
The Midnight Hour – 4:31
Steal My Heart Away – 4:18
Accelerate – 4:39

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ