Eerste namen bekend voor Netherlands Deathfest III in 013

Facebookrssmail

De storm van de succesvolle tweede editie is pas net gaan liggen, of er worden alweer nieuwe namen aangekondigd voor Netherlands Deathfest. De Amerikaanse organisator Maryland Deathfest en 013 maken vandaag bekend dat o.a. Carcass, Angel Witch, Sadistic Intent, 1349 en nog zeventien anderen afzakken naar het extreme metalfestival. Netherlands Deathfest III vindt plaats van vrijdag 2 tot en met zondag 4 maart 2018.

Nadat Neurotic Deathfest in 2015 haar laatste editie gaf, sprong de Amerikaanse organisator achter Maryland Deathfest en California Deathfest in het gat om de behoefte naar een groot extreme metalfestival in Nederland te vullen. Zo werd Netherlands Deathfest geboren. De eerste editie vond plaats van 26 tot en met 28 februari 2016 en was meteen een doorslaand succes. Meer dan 3000 bezoekers per dag en meer dan 40 nationaliteiten verzamelden zich in en rond 013 Poppodium. Ook de tweede editie op 3 tot 5 maart 2017 was een succes.

Vorig jaar kwam de organisatie al snel met nieuwe namen en nu zijn ze nog sneller. Dat betekent echter niet dat het haastwerk is geworden. Met Carcass heeft Netherlands Deathfest een headliner van formaat. De groep wordt gezien als de grondlegger van de goregrind, maar daarna is de sound geëvalueerd tot agressieve melodic death metal. Angel Witch is een heavy metal band uit de jaren 70 die opkwam tijdens de New Wave Of British Heavy Metal beweging. In 1986 brachten ze hun derde plaat uit, waarna de band door de jaren heen een cultstatus kreeg. Dit zorgde voor een nieuwe plaat in 2012: ‘As Above, So Below’.

Sadistik Intent heeft het openlijk over stoppen, dus dit kan de laatste keer zijn om deze deathmetal band live te zien. Het Noorse blackmetal duo 1349 (het jaartal dat verwijst naar het jaar dat de pest uitbrak in Noorwegen) gooit al hoge ogen sinds 1997, maar tourt weinig en is pas drie keer in Nederland geweest. Claudio Simonetti’s Goblin was één van de headliners op Roadburn Festival en keert nu terug naar 013. De complete line-up is als volgt:

Early bird verkoop start zaterdag 8 april om 12:00 uur. Meer informatie hierover vind men via de kanalen van 013 en Netherlands Deathfest.

Netherlands Deathfest III
2-4 maart 2018 | Alle Zalen | Early bird tickets kosten € 99 (excl. servicekosten)
Early bird voorverkoop start zaterdag 8 april om 12:00 uur.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ