Septicflesh – Codex Omega

Facebookrssmail

Morgen, 1 September, ligt de nieuwe Septicflesh ‘Codex Omega’ in de schappen. Het is het tiende album alweer voor de griekse band sinds hun oprichting in 1990. Samen met Rotting Christ behoren ze tot de absolute top die griekenland voort heeft gebracht in de extreme symphonische death metal. In 1991 verscheen hun eerste EP, ‘Temple of the lost race’, en sindsdien is de band alsmaar groter en groter geworden. Van hun laatste vier albums zijn er zeker drie die de status “Klassieker” hebben.

En hoe zou dan nummer tien klinken? Alle teksten zijn van de hand van gitarist Sotiris Anunnaki V en vanaf het eerste nummer ‘Dante’s Inferno’ is het alleen nog maar genieten. Werkelijk alle invloeden van hun vorige albums zitten erin, maar dan nog veel beter.
Soms bruut, een enkele keer weer ingetogen. Je hoort grunts afgewisseld met cleane zang. Er wordt gebruik gemaakt van het FILMharmonic Orchestra of Prague en ook ontbreken de koortjes niet. Een goed voorbeeld hiervan is ‘Enemy’. Bijzonder sterk zijn ook de nummers: ‘Dark Art’, ‘Faceless’ en ‘Trinity’. Aan vullers doet SepticFlesh niet want de nummers zijn stuk voor stuk top. Het is allemaal overweldigend wat ze laten horen.

Met de nieuwe plaat stijgen ze boven zichzelf uit. Het is het beste wat ze tot nu toe opgenomen hebben. Misschien hebben we hier wel te maken met het nummer 1 album van 2017. Het zal nog een hele toer zijn om dit te overtreffen. Het prachtige artwork is van de hand van brulboei / bassist Seth Siro Anton. Natuurlijk wordt er groots uitgepakt en is het album in allerlei vormen te verkrijgen, waaronder een werkelijk prachtige 3LP box.

(95/100, Season Of Mist)

Tracklist:
1. Dante’s Inferno
2. 3rd Testament (Codex Omega)
3. Portrait of a Headless Man
4. Martyr
5. Enemy of Truth
6. Dark Art
7. Our Church, Below the Sea
8. Faceless Queen
9. The Gospels of Fear
10. Trinity

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ