Necrowretch – Satanic Slavery

Facebookrssmail

Necrowretch is een Franse black / death metal band opgericht door zanger / gitarist / bassist Vlad. Hoewel de band officieel is opgericht in 2008 circuleren er verschillende demo’s onder de naam Vlad Rituals en Worm Eater van voor 2008, deze demo’s hadden een grindcore sound en zijn nooit officieel uitgebracht. Het debuut album, ‘Putrid Death Sorcery’, van Necrowretch verscheen in 2013, voor die tijd verschenen enkele demo’s en EP’s. Op 14 april verschijnt, ‘Satanic Slavery’, het derde album van de band die op het moment bestaat uit een drietal leden via Season of Mist Underground Activists. Vlad neemt op dit album de zang en gitaar voor zijn rekening en wordt bijgestaan door bassist Kev Desecrator en drummer Ilmar.

Het album opent met het nummer ‘Sprawl of Sin’ en onmiddellijk laat Necrowretch horen waar het voor staat. Snelle nummers met verzorgd gitaarwerk en rauwe black metal vocalen. De tempowisselingen, sterke breaks en gitaarsolo aan het einde van het nummer maken een compleet nummer. Necrowretch dendert door met soortgelijke nummers als ‘Tredeciman Blackfire’ en titelnummer ‘Satanic Slavery’ waarbij aangetekend dient te worden dat het muzikaal allemaal goed verzorgt is maar waarbij het qua originaliteit wat te wensen overlaat.

Het nummer ‘Evil Names’ kent wel een dosis originaliteit. Het nummer start traag met een doomachtige riff die steeds een beetje oploopt in tempo. Terwijl de gitaarriff langzaam versnelt is het de drummer Ilmar die de aandacht volledig opeist, steeds sneller en sneller tot de uiteindelijke explosie. een heerlijk nummer ontstaat waarbij de opbouw zorgt voor een dosis spanning. ook in het hierna volgende nummer ‘Hellspawn Pyre’ zijn het de drumpartijen die tot de verbeelding spreken, dit tezamen met de lekkere agressieve vocalen maken het nummer tot een succes. Het verdere verloop van het album kent geen verrassingen maar louter bruut en snelle nummers, afsluiter ‘Verses from the Depths’ is er een in die catagorie.

Het nieuwe album van Necrowretch klinkt weinig verrassend en is nauwelijks origineel te noemen. Maar goed, dat wat de heren brengen zit verdomd goed in elkaar en is zeer vermakelijk. Liefhebbers van het genre doen er goed aan het album aan een luisterbeurt te onderwerpen.

(83/100, Season of Mist Underground Activists)

Tracklist:
1. Sprawl of Sin 05:35
2. Tredeciman Blackfire 05:26
3. Satanic Slavery 04:31
4. Evil Names 04:58
5. Hellspawn Pyre 03:49
6. Bestial Rites 04:19
7. Curse of Blasphemy 04:26
8. Verses from the Depths 05:30

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ