Stöner – Stoners Rule

Facebookrssmail

Met een bandnaam als Stöner en met een albumtitel als ‘Stoners Rule’ kun je zonder ook maar één noot te horen al aanvoelen wat voor muziek er op dit album zal staan. Als je dan nog gaat kijken naar de mensen die op dit album spelen is de garantie 100%.  

Niemand minder dan vrienden Brant Bjork (Fu Manchu) en Nick Oliveri (Queens Of The Stone Age) zijn twee van de namen van deze nieuwe supergroep. Zij zaten in de jaren 90 samen in Kyuss. De heren worden bijgestaan door Ryan Güt. 

Het album, met de werkelijk waar prachtige albumhoes, kwam eigenlijk op een ietwat ongebruikelijke manier tot stand. Eerder dit jaar kwam er onder de naam Stöner al een live album uit getiteld ‘Live At The Mojave Desert Vol. 4’. Daarop stonden de nummers die ook op ‘Stoners Rule’ verschijnen. Hierna besloot het gezelschap om diezelfde nummers nog maar eens te spelen, maar dit keer in de studio en ziezo, een nieuw album is geboren.  

Leadsingle ‘Nothin’ is voorzien van een heerlijk dikke riff en een refrein wat gelijk blijft hangen. Het is wat vlotter dan de voorgaande nummers op de plaat en zorgt dus voor een kleine afwisseling. Het nummer daaropvolgend ‘Evel Never Dies’ doet er qua tempo zelfs nog een schepje bovenop. Op zo’n manier zien we Brant Bjork niet vaak, maar misstaat hem zeker niet. De titel doet het wellicht al vermoeden, dit nummer gaat over Evel Knievel.  

De plaat heeft slechts zeven nummers, das kort zou je denken. Het laatste nummer ‘Tribe/Fly Girl’ maakt daarin veel goed met ruim dertien minuten. Hier krijgt iedereen genoeg ruimte om zijn moment te pakken. 

Voor de fans van de desert rock, de stoner rock is dit ‘Stoners Rule’ een aanrader. De grote namen stellen niet teleur en op de plaat is te vinden wat je eigenlijk ook wel verwacht. Is het vernieuwend? Nee dat is het niet zozeer, maar wel oerdegelijk met toch een lichte verassing in de stevigere, vlottere ‘Evel Knievel’. Verder een album vol dikke riffs en zo een albumhoes staat toch prachtig in je kast? Daarvoor alleen is deze al de moeite waard. (78/100) (Heavy Psych Sounds)

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ