Green Carnation – Leaves Of Yesteryear

Facebookrssmail
Green Carnation - Leaves Of Yesteryear

Green Carnation is een Noorse band opgericht begin 1990. Nadat één van de medeoprichters Tchort Green Carnation verlaat om zich te voegen bij Emperor en later bij Satyricon en Einherjer lag de band tijdelijk stil totdat ze in 2000 hun debuutschijf ‘A Journey To The End Of The Night’ uitbrengen. Hierna volgt een periode van diverse lineup-wisselingen waarna ze in 2001 hun tweede album ‘Light Of Day, Day Of Darkness’ uitbrengen. Dit album bevat slechts één nummer van een uur lang.

Hierna brengt Green Carnation nog 3 albums uit, te weten ‘A Blessing In Disguise’ (2003) en ‘The Quiet Offspring’ (2005) waarbij het accent langzaam verschuift van Avant-gardistische/sferische rock naar wat meer Rock-georiënteerd. In 2006 verrast Green Carnation nogmaals met ‘Acoustic Versies’ die gevolgd wordt door één van de meest spectaculaire DVD’s in de Metal-historie. De band speelt een liveset in de bergen onder een 30 meter hoge dam. Niet kort daarna wordt Green Carnation opgeheven.

In 2016 wordt Green Carnation weer opgestart en begint de band ook weer te werken aan nieuw songmateriaal. Drievan deze nieuwe composities staan op dit album als mede een re-release van ‘My Dark Reflections Of Life And Death’ wat op hun debuut terug te vinden is en een Black Sabbath cover, ‘Solitude’. ‘Leaves Of Yesteryear’ is dus een voorproefje op wat nog moet komen. Zwakke nummers staan er niet op. Van de nieuwe composities is ‘Sentinels’ het sterkst; dit nummer kan zich meten met het beste werk van hun vorige albums.

Ook de re-release van ‘My Dark Reflections Of Life And Death’ is de moeite waard. Het minutenlange intro is er vanaf gehaald en ook vocaal en instrumentaal verschilt het nummer van het origineel. Niet vreemd natuurlijk omdat het ook gezongen wordt door een andere vocalist. Tot slot de Black Sabbath cover ‘Solitude’ waarbij Green Carnation akelig dicht het origineel benaderd. Al met al een aardige EP die benieuwd maakt naar wat de band nog meer voor ons in petto heeft op album nummer 6 (82/100) (Season Of Mist)    

Track List:

1 Leaves Of Yesteryear (8:03)
2 Sentinels (5:42)
3 My Dark Reflections Of Life And Death (15:36)
4 Hounds (10:10)
5 Solitude (5:05)

Lineup:

Kjetil Nordhus – Vocals
Terje Vik Schei – Guitars
Björn Harstad – Guitars
Stein Roger Sordal – Bass
Kenneth Silden – Keyboards
Jonathan Alejandro Perez – Drums        

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ