Primeur: Emphasis – Black.Mother.Earth

Facebookrssmail

EMPHASISDe Kroatische band Emphasis werd opgericht in een kleine stadje Čakovec in Međimurje. Zij kregen goede kritieken na het debutalbum ‘Elements of Morrow’ uit 2007, wat een geweldige mix was van textureel sterke Heavy Metal, post-rock en alternatieve rock. Op hun tweede album, ‘Gliding Over All’, stond de band er echt op om hun eigen formule te verfijnen. Dat deden ze met ingewikkelde melodische patronen, zware gitaarriffs en andere elementen die het geluid van de band verder verrijkten op een zeer innovatieve manier.

Het nieuwe album van Emphasis ‘Black.Mother.Earth’, is een verzameling langzame, zware, doomy nummers met homogene maar moeilijk doordringbare gitaarriffs en massieve ritmesecties. De titel van het album, ‘Black.Mother.Earth’ is de Engelse vertaling van de titel van een roman van auteur Kristian Novak, oorspronkelijk getiteld ‘Črna mati zemla’. Dit is ook een beetje een eerbetoon aan de regio waar de band vandaan komt, omdat Novak uit hetzelfde deel van Kroatië als de band komt.

Vandaag komt het nieuwe album van Emphasis, ‘Black.Mother.Earth’, uit RockMuZine heeft van Emphasis de eer gekregen van de primeur van het album. Enjoy ‘Black.Mother.Earth’!

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ