Buma Rocks! presenteert Ulsect op FortaRock In The City en kondigt eerste matchmakers aan.

Facebookrssmail

Buma Rocks!, the international conference and showcase festival for loud music, is dit jaar gekoppeld aan FortaRock In The City op zaterdag 27 mei. Plaats van handeling is Doornroosje in Nijmegen.

Het Tilburgse Ulsect is gekozen uit 145 acts die zich aanmeldden voor een optreden tijdens dit metalfestival in Doornroosje in Nijmegen. Eerder werd al de selectie van DOOL en Pelgrim bekendgemaakt. Samen met The Charm The Fury vormen deze bands het gevarieerde heavy pakket dat door Buma Rocks! op FortaRock In The City wordt gepresenteerd.

Ulsect is ontsproten aan de scene in en om Tilburg die eerder bands voorbracht als blackened extremists Dodecahedron and het ritmisch progressieve Textures. Het innovatieve deathmetalkwintet heeft gitarist Joris Bonis en drummer Jasper Barendregt van Dodecahedron in de gelederen, naast de vroegere Textures-bassist Dennis Aarts. Met de combinatie van technische precisie, durf en donker-dissonante klanken zal Ulsect het publiek van Buma Rocks! en FortaRock In The City een mooie nachtmerrie serveren!

Matchmaking sessies met Inferno Festival, Incendia Management en andere internationale gasten
Buma Rocks! nodigt een reeks internationale smaakmakers uit de heavy muziekbusiness uit om de Nederlandse bands op FortaRock In The City te komen bekijken en met deze bands van gedachten te wisselen. De eerste bevestigde namen zijn Jan-Martin Jensen, mede-eigenaar en boeker van het Inferno Metal Festival in Oslo, Noorwegen. Inferno is een van de grootste festivals voor extreme metal in Europa. Jan-Martin promoot en boekt shows gedurende de rest van het jaar met zijn eigen bedrijf Radar Booking. Lulu Davis, bandmanager, publicist en eigenaar van Incendia Music in Engeland, is al zes jaar druk met het zoeken en pushen van nieuw rock- en metaltalent. Vorig jaar nam hij tijdens Buma Rocks! deel aan het Heavy Track panel, en dit jaar is Gunnar Sauermann wederom aanwezig om zijn directe en goudeerlijke mening te delen met de Nederlandse bands die namens Buma Rocks! op FortaRock In The City spelen. Meer matchmakers volgen binnenkort!

Buma Rocks! @ FortaRock In The City
Zaterdag 27 mei, 14.00 – 00.30, Doornroosje, Nijmegen. Met o.a. matchmakingsessies, The Wheel Of Steel Rock Quiz en optredens van Ulsect, Pelgrim, DOOL, The Charm The Fury, Decapitated, Periphery, Batushka, The Contortionist, Destrage.

De kaartverkoop voor FortaRock In The City inclusief Buma Rocks! is reeds gestart via www.doornroosje.nl.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ