Nederlandse Metalband Blind Sight na 8 jaar terug aan het front

Facebookrssmail

Na een afwezigheid van 8 jaar is de Nederlandse metal band Blind Sight terug in de Nederlandse metalscene. Om dit te vieren bracht de band vorige week haar nieuwe album ‘March of the Clowns’ uit.

In 2006 zorgde het goed ontvangen debut album ‘The Tenderstrike Salvation’ voor een vliegende start met tours door Europa, het Verenigd Koninkrijk, en Aziê, vele clubshows in eigen land en grote optredens als voorprogramma voor heavy metal iconen Slayer, Mastodon, Trivium en Machine Head. In 2010 werd Blind Sight op non-actief gezet zodat bandleden zich konden focussen op projecten als From Earth, Dead Man’s Curse, HDK en The Darkest Red.

Nu, acht jaar later, is het vuur weer aangewakkerd. Het nieuwe album ‘March of the Clowns’ is uitgebracht op Spotify, iTunes, Apple Music en Deezer, en live shows staan in de planning om de plaat vol overgave aan de man te brengen. “We huurden een repetitie ruimte, gewoon om nog eens te jammen en bij te praten. We merkten dat er nog altijd een bepaalde chemie was en het smaakte voor iedereen naar meer”, vertelt frontman Geert Kroes over het wederzien met zijn oude bandmaten. “Met het rekruteren van drummer Matthieu Boer (From Earth) en de toevoeging van mede-oprichter Auke Visser als derde gitarist, zijn we sterker en dan ooit. We kunnen niet wachten om weer op de planken te staan.”

‘March of the Clowns’ is nu digitaal overal te streamen en zal het volgende kwartaal een fysieke release op CD en Vinyl krijgen. Vanaf het najaar zal de band live te zien zijn om het album te promoten.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ