Horrid – Beyond the Dark Border

Facebookrssmail

Het Italiaanse Horrid is opgericht in 1988, aanvankelijk als Rites of Death maar vanaf 1989 onder de huidige naam opererend. De band ontgroeide de demo/EP fase pas in 2002 toen de debuutplaat ‘Reborn in Sin’ verscheen. Na het uitbrengen van het derde album, ‘The Final Massacre’, in 2011 hield de band het tijdelijk voor gezien. In 2012 werd onder leiding van Rosario “Belfagor” Plumari de band voortgezet om vervolgens in 2015 de band opnieuw te voorzien van nieuw bloed met drummer Simone “Eligor” Comerio en zanger / bassist Dagon. ‘Beyond the Dark Border’ is de vijfde langspeler van Horrid en het album verschijnt op 1 juni via Dunkelheit Produktionen.

Horrid brengt “old school” death metal en dat gaat de heren eigenlijk best goed af. Het album opent met ‘The Black March’, een mid tempo nummer met een lekkere thrashy rif. Een nummer zonder al te veel poespas, “straight in your face” death metal. ‘Blood Painted Walls’ is een nummer waar de liefhebber van kan genieten, een lekker up-tempo nummer met hier en daar een tempo wisseling en sterke vocalen van de nieuwbakken zanger Dagon.

Horrid brengt niets nieuws, wat je hoort is al veel vaker gedaan (en misschien ook wel beter gedaan) maar de nummers staan als een huis en klinken zoals het bij deze death metal variant hoort. Heerlijke nummers (waarbij je stiekem een beetje aan Entombed mag denken) als ‘Sacrilegious Fornication’, strakke up tempo death metal met een lekkere groove. Het machtige, swingende, ‘Missing End’ is ook zo’n nummer dat spreekt tot de verbeelding. Het lijkt wel als of Horrid het beste voor het laatst bewaard heeft, ‘Demonic Challenge’ en de afsluitende titelsong zijn in een woord klasse!

Horrid heeft met ‘Beyond the Dark Border’ een lekker death metal album van de oude school gebracht, niks vernieuwends maar daar is ook helemaal niets mis mee!

(83/100, Dunkelheit Produktionen)

Tracklist:
1. The Black March
2. Cursed Dunes
3. Blood Painted Walls
4. The Eyes of Terror
5. The Statement
6. Sacrilegious Fornication
7. Missing End
8. Demonic Challenge
9. Beyond the Black Border

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ