Incinerator – Stench of Distress

Facebookrssmail

De liefhebbers van old school death metal worden de laatste tijd behoorlijk verwend. Zowel de bekendere bands (Obituary, Entrails) als de underground brengen aan de lopende band top releases uit. Vanuit Friesland worden we deze keer verrast met een splinter nieuw album van Incinerator. ‘Stench of Distress’ is de naam van het monster en het is uitgekomen op, het volledig aan old school death metal toegewijde Nederlandse label, Raw Skull Records. Dat het label een neusje heeft voor kwaliteits OSDM-bands was ons al duidelijk na sterke releases van Gravebomb, Bullcreek, Gravestone en Fleshcrawl.

Incinerator is in 2013 opgericht en heeft een EP uit (EP 2013) en een demo (‘Human Garbage’). Het trio bestaat uit Jackhammer (drums / gitaar), The Necromancer (bass) en Bonesaw (vocals). Waar de demo nog een typische Zweedse buzz-sound had gooien de heren het met hun eerste volledig album het over een ander sound boeg. De riffing is nog steeds Zweeds maar de sound in veel cleaner, meer zoals de USA-OSDM sound van de jaren 90. Het klinkt daardoor een stuk frisser en origineler, zover je over origineel kunt klinken in het old school death metal genre.

De plaat ramt er meteen lekker in met het nummer ‘At the Gates’ en houdt eigenlijk niet meer op met rammen tot het laatste nummer ‘Swiersettiche Riten’. Het enigste nummer waar het tempo omlaag gaat. De rest van de plaat is polka stampen van het begin tot het eind. Als je bij deze plaat niet gaat headbangen of direct een moshpit wilt beginnen dan weet ik het ook niet meer. De stijl ligt ergens tussen Slaughter, Grave, Dismember en Death Breath in. Doe daar de zang van Martin van Drunen (Asphyx) en Chris Monroy (Skeletal Remains) bij en je hebt een aardig idee hoe deze heren klinken. Incinerator zaagt dikke planken, en daar worden wij blij van. Kwaliteit van eigen bodem, aanschaffen die hap!

(85/100, Raw Skull Records)

• At the Gates
• Nerveless
• Slaughter
• Feed the Soul
• Arisen in Blood
• Repentance
• Traumatic
• The Stench of Distress
• Swiersettiche Riten

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ