Old Season – Beyond The Black

Facebookrssmail

Old Season is een Ierse heavy metal band opgericht in 2003. Na een erste EP in 2004 verscheen in 2009 het eerste volledige album genaamd ‘Archaic Creation’. Beide eerste releases werden uitgebracht in eigen beheer en hebben toch iets losgemaakt. Maar liefst acht jaar naar het verschijnen van het debuut album verschijnt op 19 mei de opvolger ‘Beyond The Black’ via Pure Steel Records.

Het album opent met een paar klassieke hardrock nummers: ‘A New Dawn’, ‘Scavenger’ en ‘Chosen’ waarbij de vocalen van zanger John Bonham opvallen, zuiver maar op het randje balancerend zonder daadwerkelijk in de valse afgrond te storten. Het nummer ‘Elegy’ is een wat raag rock nummer dat niet echt uitblinkt en wat saai aanhoort, niets spannends in haar heeft. Wat opvalt op dit album is dat de band het doom geluid kwijt is, een nummer zoals bijvoorbeeld ‘A Soldier’s Song’ van de debuutplaat met de oorspronkelijke zanger Frank Brennan bracht dit wel.

Luisterend naar nummers als bijvoorbeeld ‘The Journeyman’ begint de verveling langzaam toe te slaan. Nee, Old Season brengt niet wat te verwachten was. De vocalen van John Bonham zijn in tegenstelling tot de eerste nummers een stuk vlakker, de gitaarsolo’s in dit nummer houden de song nog enigszins overeind. Een spaarzaam hoogtepuntje is het nummer ‘The Void’ waarbij het tempo eindelijk weer wat omhoog en blijft versnellen, onmiddellijk hoor je de ware potentie van de zanger. Het afsluitende nummer is een ballad met de naam ‘Nevermore’, de titel beschrijft, ondanks de fijne tempoversnelling in dit nummer, mijn gevoel perfect.

Old Season heeft niet met de nieuwe plaat niet aan het verwachting patroon voldaan, en dat is jammer. Zanger John Bonham is, vooral in de up-tempo stukken, aangenaam om te horen. Muzikaal is het allemaal vrij vlak en weinig inspirerend.

(50/100, Pure Steel Records)

Tracklist:
1. A New Dawn 06:30
2. Scavenger 04:41
3. Chosen 05:56
4. Elegy 07:40
5. The Journeyman 08:37
6. Rivers of Cepha 06:25
7. Words from Beyond… 06:56
8. The Void 06:25
9. Nevermore 09:02

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ