Woodhawk – Beyond The Sun

Facebookrssmail

De gespecialiseerde stoner rock labels brengen tegenwoordig hun album uit per dozijn. Zo lijkt het toch. De bands die de keuze maken om – eigenwijs – hun eigen ding te doen en hun album uit te brengen in eigen beheer zijn schaars. Of heeft die keuze met (slechte) kwaliteit te maken? Wie deze ‘Beyond The Sun’ van Woodhawk beluisterd, kan alleen het tegendeel beamen. Het debuut van dit trio uit Calgary, Canada is een van de beste (klassieke) stoner-albums die de voorbije maanden werden uitgebracht.

De drie Calgarianen brachten in 2014 een eerste EP uit en gebruikten de voorbije drie jaar om hun debuutplaat voor te bereiden. De mannen hebben duidelijk goed nagedacht hoe die, ‘Beyond The Sun’, moest klinken. Het gevolg is een zeer gevarieerd album. Al vanaf opener ‘Beyond The Sun’ passeren, naast een aangename Black Sabbath-sausje, de verrassende gitaarriffs aan een tempo waar de lokale houthakkers alleen maar jaloers op kan zijn. Het blijkt slechts een opwarmer te zijn voor ‘The High Priest’, een snelle rocksong met een zeer hoog meezinggehalte. Er zit ongetwijfeld iets in het drinkwater, daar in de schaduw van de Rocky Mountains. De sterk songs blijven immers komen op deze debuutplaat; ‘Magnetic North’ (met trage, slepende gitaarriffs), ‘Quest For Clarity’ (klassieke stoner rock) en ‘Foresee The Future’, een korte en rustig intermezzo met een post-rock sausje dat dient als intro voor het beukende en opzwepende ‘Chrononaut’.

Voor mij is het een raadsel waarom deze Canadezen niet opgepikt werden door een van de betere labels. Kwalitatief steekt dit trio met kop en schouder boven de concurrentie uit. Verwacht geen wereldschokkende nieuwigheden op ‘Beyond The Sun’, maar wel een solide, meesterlijke stoner rockplaat met respect voor de grote voorbeelden als Black Sabbath, Truckfighters en Red Fang. Toppertje!

(85/100, eigen beheer)

Tracklist:
• Beyond The Sun
• The High Priest
• Living In The Sand
• Magnetic North
• Lawless
• Quest For Clarity
• A New Hope
• Foresee The Future
• Chrononaut

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ