Netherblade-Reborn

Facebookrssmail

Zoals al meermaals gezegd is en ook veelvuldig te lezen is op internet, maakt thrash metal in 2020 een uitermate bloeiend en releaserijk jaar door, het ene na het andere geweldige album wordt over de thrashfans uitgestort. En die releases komen uiteraard voornamelijk uit West-Europa en de Verenigde Staten, al laten ook minder gangbare thrashlanden zich niet onbetuigd. De onderhavige release betreft die van Netherblade, een band uit Italië, Lombardije. Netherblade is een nog jonge band, want pas in 2016 opgericht. De band heeft 2 singles en een EP uitgebracht, om dan nu in 2020 het debuutalbum uit te brengen, genaamd ‘Reborn’.

De thrash op dit debuut is niet het gehele album alleen maar hakken en zagen, er wordt ook geregeld getemporiseerd, hetgeen de luisterbaarheid wel ten goede komt.  Na een intro opent ‘Eyes of the world’, de eerste halve minuut is thrash met een heerlijke gitaarriff om verrassenderwijs na een kleine halve minuut al om te slaan in een licht uptempo nummer met helaas een generieke gitaarriff, wel een prima gitaarsolo. Single ‘Reborn’ bevat een heerlijke riff, is een erg lekkere snelle thrasher en door zijn ritmes een nummer wat wel wat van Exodus weg heeft.  Andere heerlijke thrashers zijn ’Till the end’ en ‘Netherblade’. Rustpunten zijn het mid-tempo ‘Braindamage’ met een snel refrein, een fijn afwisselend nummer en ‘Killing spree’, ook een afwisselend nummer waarbij de zang minder goed uit de verf komt in de rustige passages. ‘Wasted generation’ heeft door zijn gitaariff en zang een licht crossover tintje.

Qua stijl heeft Netherblade al best een vrij eigen geluid, al doen ze niets nieuws en zijn invloeden van met name dus Exodus en ook wel Death Angel goed waarneembaar.

Zoals het bij een moderne thrashband betaamt, is de productie en het speltechnische niveau dik in orde. Netherblade heeft een prima debuut afgeleverd, hopelijk gaan we nog meer van deze Italianen horen. (84 /100) (Dark Hammer Legion / Vulcan Records)

Tracklist

  1. Overture
  2. Eyes of the world
  3. Reborn
  4. From the abyss
  5. ‘Till the end
  6. Braindamage
  7. Killing spree
  8. Wasted generation
  9. Netherblade
  10. Nothing is real

Line up

Andrea Ledda – Vocals

Simone Aiello – Guitars

Davide Zacco – Guitars

Fabio Vanotti – Bass

Danilo Sunna – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ