Endogenic – Hunter

Facebookrssmail

Endogenic is een uit het Zweedse Trondheim afkomstige thrash metal band. De band is opgericht in 2012 en in 2013 verscheen de eerste EP ‘Fireball’. In februari verscheen het debuut album ‘Hunter’ en dit album werd zoals de EP uitgebracht in eigen beheer.

Na het wat korte ‘Your Time to Bleed’, dat nog niet echt tot de verbeelding spreekt krijgen we ‘Breathing but Bleeding’ voorgeschoteld. Dit nummer trekt meteen mijn aandacht, de technisch sterke gitaarriff, de ijzig schreeuwerige death metal vocalen en het verzorgde drumwerk zijn knap maar het gitaarwerk en de solo die gitarist Morten in het middenstuk weet te brengen is subliem, heftig rockende snaren in het thrash concept zijn niet alleen een heerlijke aanvulling maar getuigen ook van een stukje vakmanschap.

De basis van de muziek van Endogenic mag dan weliswaar thrash metal zijn maar de band weet, vooral door het sublieme gitaarwerk, andere invloeden te verweven in die thrash basis. ‘Rise to Existence’ en ‘Room 101’ zijn snelle thrashers, en echte kopschudders. Snelle technische riffs, fijne breaks en schreeuwerige vocalen en lekkere solo’s waarbij bij ‘Room 101’ duidelijke thrashcore invloeden hoorbaar zijn.  Titelnummer ‘Hunter’ gaat grotendeels als een sneltrein aan je voorbij maar ook in dit nummer zijn de technische hoogstandjes te horen.  Wanneer je een kritische puntje kan aanstippen komen we uit bij de zang, op zich sterke vocalen maar wat mist is de variatie, de variatie die wel te horen is in de afsluiter ‘

De debuut plaat van Endogenic is er een die die boven het maaiveld uitkomt. De sterke composities en het bij tijd en wijle sublieme gitaarwerk is heerlijk. Wanneer de band dezelfde energie live kan overbrengen zal het niet lang duren voordat een label de band oppikt.

(80/100, Eigen beheer)

Tracklist:
1. Your Time to Bleed 01:55
2. Breathing but Bleeding 03:51
3. Burning Down the Building 03:33
4. Rise to Existence 03:54
5. Room 101 03:17
6. Unhallowed Grounds 04:19
7. Provoked 04:40
8. Hunter 03:44
9. Death Enforcer 04:29
10. Endogenic 04:13
11. Tyranny 03:20

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ