John Frum – A Stirring in the Noos

Facebookrssmail

John Frum is een side project van o.a. bassist Liam Wilson (The Dillinger Escape Plan), gitarist Matt Hollenberg (John Zorn, Cleric), drummer Eli Litwin (Intensus/Deveykus/Knife The Glitter) aangevuld met zanger Derek Rydquist (Ex-The Faceless). De band is opgericht in 2011 en brengt muzikaal psychedelische progressieve death metal. De naam John Frum komt van een groep inheemsen van het eiland Cargo Cult in de de Stille Zuidzee. De bevolking gebruikte de alias John Frum als eerste om zich af te zetten tegen de Europeanen en de onderdrukkending van de missionarissen. De band John Frum brengt op 12 mei de debuutplaat, ‘A Stirring in the Noos’, uit via Relapse Records.

Het album opent met het nummer ‘Presage of Emptiness’, een technisch nummer met afwisselende zware grunts en bijtende snauwende vocalen. Bij ‘Pining Light’ is het vooral drummer Eli Litwin die positief opvalt en leidend is in de fijne tempowisselingen. Het eerste rustpuntje komen we tegen bij het nummer ‘Memory Palace’ waarbij de eerste psychedelische invloeden hoorbaar zijn, na het intro ontwikkeld het nummer zich in een zwaar, lomp en traag death metal nummer dat bijna melancholisch aandoet.

Zo brengt John Frum op dit debuutalbum niets dan sterke songs, veelal mid tempo en doorspekt met technische hoogstandjes en fijne breaks. Met hoogstaande nummers als ‘Lacustrine Divination’ of het met sterke breaks en strakke gitaarlijnen gevulde nummer ‘Assumption of Form’. John Frum sluit af met het nummer ‘Wasting Subtle Body’, een nummer dat lekker up tempo start met sterke en wisselende vocalen en verschillende tempowisselingen, en heerlijke afsluiter.

John Frum heeft met het debuut ‘A Stirring in the Noos’ een heerlijk gevarieerd album gebracht, heerlijke brute technische en bij tijd en wijle doom achtige invloeden, top!

(83/100, Relapse Records)

Tracklist:
1. Presage of Emptiness
2. Pining Light
3. Memory Palace
4. Through Sand and Spirit
5. Lacustrine Divination
6. He Come
7. Assumption of Form
8. Wasting Subtle Body

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ