Repent – Condemned To Fail

Facebookrssmail

De Duitse band Repent, opgericht in 1992, brengt met ‘Condemned To Fail’ hun vierdee schijf uit en doet dit voor High Roller Records. Erg productief zijn de mannen van Repent niet. Tussen ‘Condemned To Fail’ en voorganger ‘Vortex Of Violence’ zitten ruim 7 jaar.

Thema van het album is dat de mens in harmonie met de natuur en aarde zou moeten leven in plaats van zoals we nu doen alles te vernietigen. Een thema dat zeer actueel is heden ten dage. Pluspunt voor het aansnijden van dit onderwerp derhalve. Is het muzikaal gebodene net zo actueel en modern als het thema dat op dit album aangesneden wordt? Het antwoord is nee.

Een vleugje Kreator hier, een snufje Destruction daar. Het klinkt allemaal alsof we het al ergens eerder gehoord hebben. Het muzikale vakmanschap is voldoende en je hoort dat we niet met beginnelingen te maken hebben maar van een band die al ruim 25 jaar bestaat mag je toch wel iets meer eigen gezicht verwachten. Originaliteit is helaas ver te zoeken. Mijn advies aan de heren van Repent is dan ook om voor het volgende album wat meer tijd te steken in het componeren van nummers die wat origineler zijn.

Liefhebbers van Kreator en Destruction zullen zich aan dit album geen buil vallen. Voor de iets veeleisendere Thrash-liefhebber zoals ondergetekende is dit album leuk maar daar houdt het dan ook wel mee op (70/100)

Tracklist

1 Pride Of Creation (4:02)
2 Progress Paradox (5:02)
3 Theo-Crazy (4:49)
4 Hypocrite’s Tears (4:46)
5 Empires Of Evil (4:04)
6 Mutilation Ritual (4:39)
7 Scientific Ideals (5:18)
8 Wimpreaper (4:24)
9 The Worst Is Yet To Come (3:51)

Line Up

Jürgen ‘Eumel’ Aumann – Vocals
Martin ‘Heusi’ Heusinger – Guitar
Alex Raab – Bass
Philip Rath – Guitar
Andy Brandscher – Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ