Ravager – The Third Attack

Facebookrssmail

Jonge aanwas in de metalscene is altijd welkom, het Noord-Duitse Ravager is 1 van die bands. Opgericht eind 2014 krijgt de band echt vorm in 2015 en kan er gewerkt worden aan plaatmateriaal. In 2016 verschijnt een EP en vanaf 2017 wordt er elke 2 jaar een album op de markt gebracht, het is dan ook niet verbazingwekkend dat het nieuwe album ‘The third attack’ heet.

Ook is het niet verbazingwekkend, dat met bandnaam, logo en nieuwste albumtitel, we te maken hebben met een onvervalste thrashmetalband, te denken valt aan Teutoonse thrash a la Destruction met zeker wel Bay Area-invloeden, kortom een heerlijk thrashbrouwsel.

Het album opent zoals een thrashalbum moet openen met het korte furieuze ‘Intruders’. Het album staat boordevol heerlijke thrash, maar wel afwisselend. Uitschieters zijn ‘Plague is born’, een heerlijk zware en dreigende mid-tempo beuker met halverwege een geweldige versnelling, titelnummer ‘The third attack’, een geweldige korte thrasher met een heerlijke gitaarriff, ‘Beyond reality’ wat begint als een zware mid-tempo beuker, maar al snel omslaat in een thrasher met een fraaie staccato riff en het afsluitende ‘Destroyer’, een 8 minuten durende thrasher, welke opent als een welhaast epische track met veel gitaarwerk om je vingers bij af te likken en enkele fraaie breaks.

Zoals zo vaak bij thrash klinkt het verwijt, dat het niet vernieuwend en/of origineel is, dat doet de plaat van Ravager ook niet, maar het derde album van de band klinkt als een klok, bruist en boeit, dan is er dus weinig mis met dit album. Luisterend naar wat van hun eerdere werk hebben ze wel wat stappen voorwaarts gemaakt, hopelijk kunnen ze met dit album wat meer bekendheid verwerven. (86/100)(Iron Shield Records)

Tracklist

  1. Intruders
  2. Planet Hate
  3. Back to the Real World
  4. Priest of Torment
  5. A Plague is Born
  6. The Third Attack
  7. Beyond Reality
  8. My Own Worst Enemy
  9. King of Kings
  10. Destroyer

Line up

Philip Herbst                     –              Vocals

Marcel lehr                        –              Guitars

Dario Rosenberg             –              Guitars

Justus Mahler                   –              Bass

Andre Sawade                  –              Drums

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ