Wederganger / Urfaust Split

Facebookrssmail

Het Duitse Ván Records heeft een voorliefde voor split albums om hun bands onder de aandacht te brengen. Zo zijn er na de debuutplaat ‘Halfvergaan ontwaakt’ (2015) van de Gelderse black metal band Wederganger in 2016 twee split albums uitgebracht (met Laster en Kjeld). In 2017 gaat het label vrolijk verder en afgelopen maand verscheen de Wederganger split met het Noord Brabantse Urfaust. The black metallers van Urfaust brachten vorig jaar hun vierde langspeler ‘Empty Space Meditation’.

De eerste twee nummers zijn van Wedergange. Het eerste kreeg de naam ‘Heengegaan’ en de geweldige en donkere clean vocals van zanger Alfschijn trekken onmiddellijk de aandacht, wanneer de harsh vocals van zanger Botmuyl erbij komen weet je dat een wending nabij is. Die wending komt en het nummer ontploft gaat verder op volle snelheid met een hoofdrol voor de drums en de krijsende zangpartij van eerder genoemde Botmuyl. ‘De gebrokene’ is een nummer dat bij aanvrang swingt en een lekkere groove kent met sterke rauwe vocalen. Een, voor black metal begrippen, gangbaar nummer dat uiteindelijk toch versneld en het is wederom zanger Alfschijn die in het snelle stuk verrast met zijn vocalen. Twee top nummers van Wederganger.

De laatste twee nummers zijn van Urfaust en het eerste nummer, ‘Zelfbestraffingsten denz en occulte raabsels’, opent verrassend met drums en een lekkere, dansbare riff. De krijsende en toch melodieuze vocalen van zanger “IX” kleuren bijzonder goed bij het nummer. Een heerlijk nummer dat na het up tempo stuk gaandeweg steeds verder vertraagd en uiteindelijk met een fade out eindigt. ‘Hypnotisch bevel de daimonische mensch’ begint traag en hypnotiserend zoals de titel beschrijft. Het wachten is op een wending, een wending die niet komt en toch is dit een nummer dat staat. Het eerste nummer van Urfaust is geweldig en zal voor een iedere liefhebber van black metal welkom zijn, het hypnotiserende tweede nummer vergt wat meer luisterbeurten maar weet uiteindelijk toch te overtuigen.

(85/100, Ván Records)

Tracklist:
1. Wederganger – Heengegaan 05:51
2. Wederganger – De gebrokene 03:26
3. Urfaust – Zelfbestraffingsten denz en occulte raabsels 06:10
4. Urfaust – Hypnotisch bevel de daimonische mensch 07:31

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ