Royal Jake – Retaliate – The Answer

Facebookrssmail

cover-royal-jake-retaliate-the-answerRoyal Jake is een uit Belgie afkomstig trio. De heren brachten in het verleden de demo ‘Triple Crown’ (2012) uit. In deze periode lag hun focus nog op grunge en groove. Sindsdien hebben zij hun sound ontwikkeld en brengen zij brute metalcore. De EP ‘Tena City’ wordt nu opgevolgd door ‘Retaliate- The Answer’. Met deze EP willen zij een statement maken richting de muziekindustrie, een statement tegen het uitmelken van bands.

De sound van Royal Jake is lekker agressief en heeft die 90’s metalcore vibe. Die agressie is direct hoorbaar in het eerste echte nummer van de EP ‘Retaliate-The Answer’. Dit nummer kent een samenwerking met Hans T. van Whatever it Takes. De goede blastende drums en de krachtige vocalen maken indruk, dit smaakt naar meer. In ‘Apocalyptic Treasure’ is in de opening fraai werk op de bas hoorbaar. Wederom knalt het nummer van agressie. Zanger Peter de Bondt treedt meer op de voorgrond. Met tof gitaarspel van Arjen van Acker en strak drumwerk van Kjell de Raes is dit een sterk nummer. Met invloeden van trash en hardcore in de vele tempowisselingen is het boeiend tot het eind.

De samenwerking wordt wederom opgezocht in ‘Sacrifice You’ met Yannick S. van Hexa Mera. De samenzang werkt goed en het pig squealing is een toffe afwisseling in het totaal geluid.
‘Cassandra Complex’ kent een rustige opening, die tof opentrekt met dreigend drum en bas werk. Het gitaarspel in dit nummer is uitdagend te noemen. Dit alles gecombineerd brengt een meer technisch nummer met veel tempowisselingen. Zanger Peter de Bondt laat zeer toffe en vooral agressieve diepe grunts horen, alles bij elkaar genomen een zeer goed nummer. De afsluiter is ‘NGB’ waar de heren na een rustige opening toch echt vol uit knallen en de focus op pure core elementen leggen. Wederom een tof staaltje drumwerk, wat echt bijdraagt aan een goede dreigende sfeer. Dit nummer heeft alles wat er nodig is voor een knaller van een metalcore plaat, en zal het ook live fantastisch doen. Het brengt het verlangen in je los, om eens even lekker te rammen in een zweterige pit.

Met ‘Retaliate-The Answer’ brengt Royal Jake een fanatstische EP. Gewoon rammen, geen compromissen. Voor de metalcore fan is dit een absolute aanrader, zeker voor hen die old school metalcore kunnen waarderen.

(8/10, Eigen beheer)

Tracklist:
• Intro
• Retaliate – The Answer
• Apocalyptic Treasure
• Sacrifice You
• Cassandra Complex
• NGB

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ