Jeff Scott Soto – Wide Awake (In My Dreamland)

Facebookrssmail

Iedere (Hard)Rockliefhebber zal wel 1 of meerdere albums in zijn of haar bezit hebben waarop deze veelzijdige zanger heeft gezongen of zijn medewerking aan heeft verleend. Meest bekende namen en bands waar hij zijn stembanden aan heeft geleend zijn Yngwie Malmsteen, Journey en meer recent Sons Of Apollo. Gek genoeg zijn zijn solo-albums en eigen bands zoals Talisman en Eyes altijd een beetje onder de radar gebleven.

In 1994 brengt hij onder eigen naam zijn eerste solo album ‘Love Parade’ uit. ‘Wide Awake (In My Dreamland)’ is zijn zevende solo album en bevat 11 goede melodieuze (Hard)Rock/AOR nummers. Het album kan in 3 categorieën worden verdeeld. Melodieuze Rock/AOR nummers zoals ‘Love’s Blind’. De echte Rockers zoals ‘Desperate’ en ‘Paper Wings’ en de ballads zoals ‘Without You’. De teksten zijn niet al te diepgravend en gaan over de de worstelingen van het dagelijks leven en de liefde met alle emoties die daar bij komen kijken. Beste nummers zijn in de categorie Hard Rock ‘Paper Wings’, ‘Mystified’ wat erg doet denken aan zijn band Talisman en swingt als een trein en de ballad ‘Without You’.

‘Wide Awake (In My Dreamland) is een prima Hard Rock/AOR album dat door de stem van Jeff Scott Soto naar een hoger niveau getild wordt. Je krijgt er ook nog eens een bonus CD bij met hierop een optreden dat de band gaf op Frontiers Rock Festival 2019. Reden te meer om tot aanschaf van dit album over te gaan (80/100) (Frontiers Music)

Tracklist

CD 1

1 Someone To Love (3:33)

2 Mystified (3:20)

3 Love’s Blind (4:14)

4 Without You (4:19)

5 Lesson Of Love (4:34)

6 Paper Wings (3:34)

7 Love Will Find A Way (4:12)

8 Between The Lines (August Zadra on Lead Guitar) (4:15)

9 Living A Dream (3:50)

10 Wide Awake (In My Dreamland) (4:20)

11 Desperate

CD 2 (Live Frontiers Rock Festival 2019)

1 Drowning

2 21st Century

3 Believe In Me

4 Look Inside Your Heart

5 Eyes Of Love

6 Band Intros

7 Soul Divine

8 Our Song

9 Holding On

10 I’ll Be Waiting

11 Stand Up (featuring Dino Jelusick)

Line up

Jeff Scott Soto – Vocals

Alessandro Del Vecchio – Bass, Keyboards, Guitars & Backing Vocals

Fabrizio Sgattoni – Guitars

Edu Cominato – Drums

August Zadra – Backing Vocals & Lead Guitar on ‘Between The Lines’

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ