Excalibur – Humo Negro

Facebookrssmail

Toen deze band passeerde in het aanbod aan te bespreken bands was ik er in mijn jeugdig enthousiasme als de kippen bij om dit album aan te vragen. Ergens in mijn verzameling had ik nog het debuut van deze band zitten en dat album uit 1990, getiteld ‘One Stranged Night’, behoorde zeker tot het betere werk in die periode.

Groot was dus mijn verbazing dat het hier niet om dezelfde band gaat en dit Excalibur van Spaanse afkomst is. Dat werd al vlug duidelijk toen opener ‘Excalibur’ door de speakers schalde want het op een Maiden riffje steunende nummer werd voorzien van Spaanse lyrics. Even slikken dus, ook al omdat deze jongens absoluut het niveau niet halen van de eerder aangehaalde Britten in 1990.

Het grappige aan deze kerels is dat ze hun band ook al ergens midden jaren tachtig hebben opgericht. Met zoveel ervaring verwacht een mens dan toch dat de melodieuze heavy metal die ze hun luisteraar voorschotelen gespeend is van enige klasse. Niets is echter waar. Wat de heren op dit album voorschotelen klinkt oubollig. Geen enkel moment heb je ook maar zin om uit je zetel recht te veren om een dansje te placeren.

‘Humo Negro’ van het Spaanse album is dan ook een plaatje dat zeer vlug onder het stof zal zitten en dat na vandaag geen enkele rondje meer zal spelen in mijn stereo.

(40/100, Fighter Records)

Tracklist:
1. Excalibur 04:25
2. El indigente 04:51
3. Fuera de lugar 04:01
4. Rock and Roll 04:35
5. Levántate 03:48
6. Europa 04:27
7. Fiesta motera 04:06
8. Humo negro 03:41
9. Fuego 04:06

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ