Five Finger Death Punch en In Flames in december naar AFAS Live

Facebookrssmail

Eind dit jaar gaan Five Finger Death Punch en In Flames samen op tournee door Europa. Gisteravond tijdens hun gratis concert in 013 maakte de band bekend dat ze op vrijdag 15 december het podium van AFAS Live in Amsterdam delen met In Flames. Vorige week na het veel besproken optreden in 013 kwam er naar buiten dat Five Finger Death Punch frontman Ivan Moody met verslaving worstelt. Hij is daarom opgenomen in een afkickkliniek in de Verenigde Staten en maakt de huidige tour niet af. Tommy Vext neemt voorlopig Moody’s positie in.

Sinds hun debuutalbum ‘The Way Of The Fist’ uit 2007 is Five Finger Death Punch uitgegroeid tot één van Amerika’s populairste metalbands. Het geluid van de band is duidelijk herkenbaar met de zware gitaarriffs, sterke breaks en aanstekelijke melodieën. Het meest recente album van de band genaamd ‘Got Your Six’ is hier een heel goed voorbeeld van.

Begin jaren negentig ontstaat er in Göteborg een nieuwe stroom in de metal: melodic death metal. In Flames is één van de grondleggers van dit geluid. Ze combineren snoeiharde death metal met melodisch gitaarspel en keyboardpartijen. In Flames maakt hiermee een aantal klassieke metalalbums waaronder ‘The Jester Race’ en ‘Whoracle’. De afgelopen 20 jaar blijft In Flames hun geluid ontwikkelen met o.a. invloeden uit de pop en rock. De Zweden zijn hierdoor een blijvende inspiratie voor veel moderne metalbands.

Five Finger Death Punch & In Flames
Vrijdag 15 december | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur | Entree: € 46
De kaartverkoop voor het concert start aanstaande vrijdag 23 juni om 11.00 uur.

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ