Status Quo 10 augustus op Alcatraz hard rock & metal festival

Facebookrssmail

Op vrijdag 10, zaterdag 11 én zondag 12 augustus 2018 kunnen liefhebbers van het hardere werk terecht in Kortrijk voor de elfde editie van Alcatraz hard rock & metal festival!
In navolging van de uiterst succesvolle eerste dag tijdens de voorbije editie van Alcatraz opent het festival ook in 2018 de deuren reeds op vrijdag.

Alvorens we morgen een mooie lading bands bekendmaken, pakken we vandaag alvast uit met een headliner van formaat, en dat voor de openingsdag: Status Quo! De band van oprichter/gitarist/zanger Francis Rossi is niet meer of minder dan een heus monument dat zich de voorbije decennia netjes tussen de grote mastodonten wist te positioneren. De groep staat dan ook al dik 50 (!!!) jaar op de planken, kreeg met het verlies van Rick Parfitt in 2016 een zware opdoffer te verwerken, dacht zelfs even aan stoppen, maar vond uiteindelijk nieuw en enthousiast bloed om de gelederen te versterken. Wat blijkt is dat de groep de hernieuwde energie met beide handen heeft gegrepen en zowaar terug springlevend is met de inmiddels 68-jarige Rossi in nog steeds uitstekende conditie. The Quo anno 2017 swingt bijgevolg dan ook nog steeds als de spreekwoordelijke tiet, zoals dat de voorbije halve eeuw elke keer opnieuw gebeurde als de heren op een podium klommen. De band behaalde meer dan 60 hits in haar thuisland (het VK) en dat is meer dan welke andere rockband ook. 22 singles bereikten daarvan de top tien. Ongezien!! Wij horen de ‘feel good’ boogie rock met lekker swingende songs als ‘Down Down’, ‘Whatever You Want, ‘Rockin’ All Over The World’ of hun grootste hit ‘Roll Over Lay Down’ al weerklinken op onze Prison Stage. We tekenen nu al voor de vele blije gezichten nadien bij het publiek …

Facebooktwitterredditpinterestmail
Inschrijven op de RockMuZine nieuwsbrief
Wekelijks op vrijdagavond het laatste nieuws en de laatste verslagen en recensies in je mailbox!

(Let op: check je spambox en voeg info@rockmuzine.nl toe aan je whitelist)

PJ